Ben çocuktum bir keresinde Sıcak süte ekmek doğrayıp yerken Ol an annemi saçlarını tarar iken görmüştüm O gün bügündür ne zaman hayret etsem Kaynamış süt kokar dört bir yan İşte seni bir kalemle çizmişler sevdiğim Siyahların öyle siyah Öyle beyaz beyazların Hayretimin dibinin tutuşunu Sütün yanıklaşan kokusundan anlıyorum Sen bir masal prensesi bense antikonformist bir at Ya sev beni evcilleştir Ya sür beni çatlat İşte öylesine jüpitersin ki sevdiğim Bana kalıyor etrafında çaresizce dönen göktaşlarını anlamak Buradan ötesi konuştukça seslerin kaybolduğu Bir uzayda savruluyormuşum hissi Sana kavuşmak için düşersem bir alev topu olarak Beni okyanuslarının en derininde bağışla Dünyada bir ben varmışım gibi -ki öyledir senden öncesi- Hacervari bir koşuşla Koşup durdum tepelerden tepelere Düşün ortada bir ismail de yok Bu dizlerimin yokuşlara davranışını ben bilirim Ben bilirim yuvarlanışımı yarlardan aşağı İşte dudakların öylesine durdurucudur ki sevdiğim Dahasını da ben bilirim Hayat büyük göç, sefer-i kadim Gel bana yerleş dersem sevdiğim Bu, bir istasyonda buluşma davetidir Gelgelelim seninle şöyle bir karşılıklı oynamamıza Hangi alim olsa icazet verir