MALZEMELER: 1 su bardağı süt (ılık olacak) 1 yumurta (akı içine, sarısı dışına) 1 çay bardağı sıvıyağ 20 gr yaş maya (ya da 1 yemek kaşığı kuru maya) 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı şeker aldığı kadar un (3-3,5 su bardağı kadar) Üzeri için tereyağı İçi için beyaz peynir YAPILIŞI: Mayayı çok az suda eritin. Diğer malzemelerin tümünü karıştırıp ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru 8 eşit parçaya bölün, her birini çok az unladığınız zeminde tabak büyüklüğünde açın, üzerine tereyağı sürün ve yufkaları üst üste koyun. En üsttekine yağ sürmeyin. Yufkaları fazla ezmeden yavaş hareketlerle 60-70 cm çapına gelene kadar oklavayla açın. 12 eşit üçgene kesin, geniş kısmına peynir koyup sigara böreği gibi sarın. (kenarlarını içe doğru kapatmayı unutmayın) Yağlı kağıt serilmiş tepsiye poğaçaları yerleştirin. 30-40 dakika mayalanmaya bırakın, sürenin sonunda yumurta sarısını sürün ve 180 dereceli önceden ısınmış fırında kızarana kadar pişirin.