Malzemeler: 250gr. tereyağ 1 su bardağı şeker 2 adet yumurta sarısı yarım çay bardağı su 100 gr toz badem 200 gr iri çekilmiş badem 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu üzeri için pudra şekeri yaklaşık 500 gr un,az gelirse eklenebilir Hazırlanışı: Öncelikle tavada iri çekilmiş bademler rengi dönene kadar kavrulur. Oda ısısındaki tereyağ ,yumurta sarısı , seker çırpılır. Ilık su ,toz badem,vanilya, kavrulmuş iri bademler, ilave edilir çırpılır. Un , kabartma tozu elenerek yavas yavas ilave edilir, yoğrularak yumuşak bir hamur yapılır. Üzeri örtülerek yarım saat bekletilir. Tezgahta hamur merdaneyle ince olmayacak şekilde açılır, çay bardağını hamura bastırarak ay şekli verilir. Yağlanmış tepsiye dizilir.Isıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarmadan pişirilir, yaklaşık 15 dakika kadar. Pudra şekerine bulanarak saklama kabına dizilir. Bir ay kadar dursa da bayatlamayan bir kurabiye. Alıntıdır.