Malzemeler: 5 adet yufka 2 tane yumurta 1 su bardağı süt 1 şişe maden suyu Yarım su bardağı sıvı yağ 250 gr tulum loru veya beyaz peynir Yarım demet maydanoz Yarım demet dereotu Karabiber ve pul biber Çörekotu veya susam Yapılışı: İlk olarak kek kalıbı fırça ile yağlanır ve dibine çörekotu ve susam serpilir. Bir taraftan da iç malzemesi hazırlanır. İç için peynir, yeşillikler, biraz karabiber ve pul biberi karıştırılır. Bir kaba yumurtalar kırılıp çırpılır. Soda, süt ve yağ da eklenerek karıştırılır. İlk yufka yağlanan kek kalıbına kenarları dışa taşacak şekilde serilir. İkinci yufka parçalanarak yumurtalı karışıma bulanır ve üzerine yerleştirilir. İç malzemenin yarısını üzerlerine dökülür. Üçüncü yufka da parçalanıp karışıma bulanarak üstüne yerleştirilir. Boşluk kalmamasına dikkat edilir. Geriye kalan iç malzeme de üzerine ilave edilip dördüncü yufka da karışıma bulayıp yerleştirilir. Son olarak kenarlardan dışa sarkan kısımlar üzerine kapatılıp kalan sıvı karışım da üzerine gezdirilir. Üzeri poşetle kapatılıp bir gece buzdolabında dinlendirilir. Sabah 175 dereceye ayarlanan fırında yaklaşık 40 dakika kızarana kadar yavaş yavaş pişirilir. Soğuduğu zaman servis tabağına alınarak dilimlenir. Afiyet olsun. Alıntıdır...