Kek Kalıbında Yufkalı Börek

'Yemek Tarifleri' forumunda alkane tarafından 19 Ara 2013 tarihinde açılan konu

  1. alkane

    alkane Well-Known Member

    Malzemeler:

    5 adet yufka
    2 tane yumurta
    1 su bardağı süt
    1 şişe maden suyu
    Yarım su bardağı sıvı yağ
    250 gr tulum loru veya beyaz peynir
    Yarım demet maydanoz
    Yarım demet dereotu
    Karabiber ve pul biber
    Çörekotu veya susam

    Yapılışı:

    İlk olarak kek kalıbı fırça ile yağlanır ve dibine çörekotu ve susam serpilir. Bir taraftan da iç malzemesi hazırlanır. İç için peynir, yeşillikler, biraz karabiber ve pul biberi karıştırılır. Bir kaba yumurtalar kırılıp çırpılır. Soda, süt ve yağ da eklenerek karıştırılır. İlk yufka yağlanan kek kalıbına kenarları dışa taşacak şekilde serilir. İkinci yufka parçalanarak yumurtalı karışıma bulanır ve üzerine yerleştirilir. İç malzemenin yarısını üzerlerine dökülür. Üçüncü yufka da parçalanıp karışıma bulanarak üstüne yerleştirilir. Boşluk kalmamasına dikkat edilir. Geriye kalan iç malzeme de üzerine ilave edilip dördüncü yufka da karışıma bulayıp yerleştirilir. Son olarak kenarlardan dışa sarkan kısımlar üzerine kapatılıp kalan sıvı karışım da üzerine gezdirilir. Üzeri poşetle kapatılıp bir gece buzdolabında dinlendirilir. Sabah 175 dereceye ayarlanan fırında yaklaşık 40 dakika kızarana kadar yavaş yavaş pişirilir. Soğuduğu zaman servis tabağına alınarak dilimlenir. Afiyet olsun.



    [​IMG]

    Alıntıdır...
     

Bu Sayfayı Paylaş