Kereviz Püreli Kebap

'Yemek Tarifleri' forumunda "DOĞU$" tarafından 6 Ağu 2009 tarihinde açılan konu

Konu etiketleri:
  1. "DOĞU$"

    "DOĞU$" <b>Eurovision Delisi :)</b>

    Kereviz Püreli Kebap
    [​IMG]
    Malzemeler :

    • 500 gr.kuşbaşı et,
    • 1 adet soğan,
    • 1 adet havuç,
    • 1 adet domates,
    • 2 adet çarliston biber, Maydanoz,
    • 2 çorba kaşığı margarin,
    • 2 çorba kaşığı un, Tuz, karabiber.

    PÜRE İÇİN:

    • 3 adet kereviz,
    • 3 çorba kaşığı un,
    • 2 çorba kaşığı margarin,
    • 2 su bardağı süt,
    • Tuz ve karabiber.

    Kereviz Püreli Kebap yemeğinin Hazirlanişi :

    Tencereye yağı, soğanı koyup iyice kızdırın. Etleri ekleyip 3 dk. kadar kavurun. Etler suyunu çekince unu ilave edip kavurmaya devam edin.Doğranmış domatesleri ekleyip üzerini örtecek miktarda su koyup kaynatın.Üzerinde oluşan köpüğü alın.Doğranmış biberleri ve havuçları da ekleyip pişirmeye devam edin. Püre için ise kerevizleri rendeleyin Tencerede unu ve yağı kavurduktan sonra rendelenmiş kerevizleri ekleyip kavurun.İyice kavurduktan sonra sütü ilave edip 1 taşım kaynatın. Hazırladığınız kereviz püresini tabağa alıp yanına etleri koyarak servis yapın.
     

Bu Sayfayı Paylaş