Khaled Hosseini

'Biyografiler' forumunda sha. tarafından 1 Eyl 2010 tarihinde açılan konu

Konu etiketleri:
  1. sha.

sha. ..daha çirkin, daha huysuz

halit hüseyni. afgan asıllı amerikalı yazar. kendisi insanın canını yakan insanlığını sorgulatan (şimdilik ve sadece) iki kitap yazmıştır. yazarlık kariyerinin aslında daha başında olan yazar best seller olmuş, kitapları onlarca dile çevrilmiş, kitaplarından biri- uçurtma avcısı- filme çekilmiş, ayrıca time dergisinin en etkili 100 kişi listesine yazarlık kontenjanından girmiştir. kitaplarında son otuz yıldır dünya tarihinde belki görülmemiş zulme maruz kalan afgan halkını anlatır. iki kitabında da aynı sırayla gitmiştir (şah dönemi şahın yıkılması ve komünist dönem, rus işgali, rusların ülkeyi terk etmesi, taliban , son olarak isaf dönemi). iki kitabında da kendi kahramanlarına etmediği eziyet kalmamıştır ve okuyucu aslında yazarın iyimser bile yaklaştığını farketmiştir. kısacası hijyenik batının 20 sene kadar unuttuğu bir yeri hikaye edip ruhsuz beyaz adamı ağlatarak onların vicdanlarını rahatlatmaktadır.​

2. denzo

denzo New Member

Yazdığı iki kitabı da okudum. Konular olağanüstü. İlk Bin Muhteşem Güneş'i okumuştum. Beni çok sarsmıştı. Dünya üzerinde Afganistan denilen bir coğrafyada insanlık suçu işleniyor ama boyutlarını sadece TV den takip ediyorum. Utanmıştım kendimden.

Yazar olarak biraz eksiği var. Yani profesyonel yazım şekli açısından. Onun dışında iki romanıda olağanüstü.

Uçurtma Avcılarında müthiş bir söz vardı. Aklımdan hala çıkmaz.

Baba oğluna sorar: En büyük günah nedir?
    Çocuk bilemez baba açıklar. -Hırsızlıktır.

Haklı.
    Cinayet işlediğinde bile yaptığın şey öldürdüğün kişinin hayatını çalmaktır.

3. Tuana

Tuana <b>p!yaN!sSt</b>

Bin muhteşem Güneşi ve Uçurtma Avcısını Okudum çok güzellerdi. herkese tavsiye ederim:)

Bu Sayfayı Paylaş