Kiremitte Alabalık

'Yemek Tarifleri' forumunda curium tarafından 20 May 2013 tarihinde açılan konu

1. curium

curium Primus inter pares

benim kendi yaptığım kendi tariflerimdendir. malzemelerde eksik çıkabilir genelde evde ne bulsam ve aklıma ne gelirse koyarım içine :zuhaha:
    ben tarifi bir kişilik olarak veriyorum siz sayıyı arttırabilirsiniz.

Malzemeler

bir adet 250-300grlık porsiyonluk alabalık
    bir adet sivri biber
    bir adet domates
    bir adet arpacık soğan
    bir diş sarımsak
    bir tutam maydanoz
    bir tutam dereotu
    bir tutam taze kekik
    bir adet defne yaprağı

tane karabiber
    limon
    zeytin yağı
    tuz

alabalığı güzelce temizliyoruz (kafalı vide olarak) yani sadece iç organlarını temizleyeceksiniz kafasını koparmayın bana göre en lezzetli et solungaç kapağının üzerindeki o bir lokmacık ettir. o yüzden büyük balıkların hiçbirinin kafasını ziyan etmem.

temizlenmiş balığın içini ve dışını limonla güzelce ovun. daha sonra içine kekik, dereotu,maydanoz ve bir kaç tane karabiber ile doldurup kiremitin içine yerleştirin. (siz kendi sevdiğiniz baharatlarıda ekleyebilirsiniz mutfakta sınır yok :D )

üzerine 1-2 dilim limonu ve defne yaprağının koyun.

daha sonra domates (ikiye bölerseniz daha iyi olur), biber, soğan ve sarımsağı yerleştirin. en son hafifçe zetinyağını gezdirin ve yarım çay bardağı kadar suyu ekleyin.

yağlı kağıt, fırın torbası yada yiyeceklere değmeden sardığınız alüminyum folyoda olabilir. herhangi biriyle sardığınız kiremiti fırına sürün. (ben kiramiti alırken özellikle kapaklı modellerden seçmiştim.sizede onu tavsiye ederim)

180 derecede 25-30 dk yeterli olacaktır. tabi bu fırından fırına değişir. arada balığı kontrol etmenizde fayda var.

çatalı balığa batırdığınızda kolaylıkla düşmesi lazım ;)

afiyet olsun...

Bu Sayfayı Paylaş