Kıymalı Pide

'Yemek Tarifleri' forumunda zipper tarafından 30 May 2013 tarihinde açılan konu

  1. zipper

    zipper quae nocent docent

    [​IMG]

    Malzemeler

    Hamuru İçin

    2 su bardağı ılık su
    4 su bardağı un
    1 tatlı kaşığı toz maya
    2 tatlı kaşığı toz şeker
    1,5 tatlı kaşığı tuz
    2 yemek kaşığı sıvıyağ
    Kıyma Harcı için

    Yarım kg kıyma
    2 orta boy domates
    1 büyük kuru soğan (veya iki küçük)
    Maydonoz
    2 yemek kaşığı biber salçası
    1 tatlı kaşığı kırmızı biber
    1 tatlı kaşığı karabiber
    1 tatlı kaşığı kimyon
    1 tatlı kaşığı tuz

    Kıymalı Harcın Hazırlanışı:

    İşin püf noktası bir gün öncesinden doğranmış ya da blendırdan geçirilmiş soğanla kıymayı yoğurup buzdolabından dinlendirmek, ertesi gün diğer malzemelerle karıştırıp yoğurmakmış, böyle olmasının sebebi kıymalar piştikden sonra pidenin üzerinde sabit kalıyormuş, dağılıp dökülmüyormuş.
    Domatesler blendırdan geçirilir
    Maydonozlar elde minik minik doğranır.
    Baharatlar,tuz ve salça da ilave edilerek, hepsi soğanlı kıymaya eklenip yoğurulur.
    Yapılışı

    Bütün malzemeleri varsa ekmek makinesinde bir gün önceden yoğurtup içinde bekletiyorsunuz, ekmek makineniz yok ise elinizle yoğurup en az yarım saat dinlendiriyorsunuz.
    Portakal büyüklüğünde bezeler alıp yuvarlıyorsunuz
    Açacağınız bezeyi önce elinizle üzerine bastırıp boyuna boyuna çekiyorsunuz.
    Uzunlamasına merdane ile hamuru açıyorsunuz.
    Son olarak iki kenarından tutup biraz daha çekip dinlenmesi için kenara bırakıyorsunuz ve diğer yumaklar içinde aynı işlemi uyguluyorsunuz.
    Pidemizin üzerine bolca kıyma koyulur, bol koyulmasının sebebi pidenin daha yumuşak olması içinmiş.
    Kenarlar kıvrılarak parmaklarla bastırılır, (Pişme anında açılmaması için)
    Son olarak üzerine bastırılarak önceden yağlanmış tepsiye ya da aleminyum folyo kaplanmış fırın telinin üzerine pideler dizilir.

    Önceden ısıtılmış 400 F-200 C(fırına göre farklılık göstereceği için 425F de olabilirmiş) fırına pideler verilir.
    Yaklaşık 15-20 dakika (aralarda kontrol edilerek ) pişirilir.

    Çıkar çıkmaz kenarlarına tereyağı veya margarin sürülerek yumuşaması sağlanır.Dilimlere kesilerek afiyetle yenilir.
     

Bu Sayfayı Paylaş