Kızarmış Dondurma

'Yemek Tarifleri' forumunda sha. tarafından 17 Ağu 2009 tarihinde açılan konu

Konu etiketleri:
  1. sha.

    sha. ..daha çirkin, daha huysuz

    [​IMG]

    MALZEMELER

    Vanilyalı Maraş Dondurma
    Cornflakes
    2 adet yumurta
    vanilya
    tarcin

    HAZIRLANMASI

    Dondurmayı yumurtadan biraz büyük toplar seklinde parçalayın üzeri kağıt pecete ile kaplanmış bir tepsiye dizin ve buzlukta 2 saat bekletin.Yumurtayı vanilya ile iyice çırpın. Cornflakes"i mutfak robotunda toz haline getirin ve içine yarım çay kaşığı kadar tarçın atın.Buzluktan çıkardığınız dondurmayı önce yumurtaya sonra cornflakese bulayıp tekrar buzlukta bir saat kadar bekletin.Bekletme işleminden sonra cornflakes"e bulama işlemini tekrarlayın. Dondurmanın dışı iyice kaplanmış olmalı gerekiyorsa bir kez daha aynı işlemi tekrarlayabilirsiniz..Cornflakes"e bulama işlemi bittikten sonra dondurmayı buzlukta bir gun daha bekletin ve kızgın yağda 15-20 saniye kadar kızartıp alın.Dondurmanızı mevsim meyveleri veya çikolata sosu ile süsleyerek servis edin.​
     
  2. ......

    ...... Misafir

    kızarms :) alla alla yhaa bi bu ekskti .

    qsl mi acep . ?
     
  3. sha.

    sha. ..daha çirkin, daha huysuz

    Çok güzelmiş :)
     
  4. ......

    ...... Misafir

    Yedin mi kız =)

    Tmm yap yiyeLim :p
     
  5. iltertugce

    iltertugce New Member

    ahh çok güzel :) yapmayı planladığım tatlılar arasında ama bir gece derin dondurucuda beklemesi vazgeçiriyor beni :)
     

Bu Sayfayı Paylaş