Kızarmış Dondurma

'Yemek Tarifleri' forumunda zipper tarafından 1 Haz 2014 tarihinde açılan konu

  1. zipper

    zipper quae nocent docent

    [​IMG]


    Malzemeler

    yarım kg maraş usulu dondurma
    2 su bardağı cornflakes
    1 adet yumurta
    kızartmak için bol zeytinyağı
    süslemek için kiraz,eritilmiş bitter

    Yapılışı

    Dondurma dört parçaya ayrılır ve her parça iri yuvarlak halinde yuvarlanır,streçe sarılarak dondurucuda bir gece bekletilir..
    cornflakes robotta çekilir..bir kaba alınır....
    yumurta iyice çırpılır ...
    dinlenen dondurma önce yumurtaya bulanır daha sonra cornflakese bulanır ve streçe sarılarak yine dondurucuya kaldırılır..
    bir kaç saat sonra tekrar çıkarılır yine yumurta ve cornflakese bulanır yine dondurucuya kaldırılır..
    bir saat sonra işlem tekrarlanır..
    bir saat kadar sonra servis edeceğiniz tabak hazırlanır...
    yağ derin bir kaba alınır ve kızdırılır....
    dondurma buzluktan çıkarılır kızdırılmış yağa atılır...süzgeçle hızlı şekilde çevirerek 30 saniye kadar kızartılır....zaten kızardığını anlayacaksınız...
    hemen servis edilir....​
     

Bu Sayfayı Paylaş