Koca Nasıl Pişirilir

'Kadınca' forumunda sha. tarafından 23 Eyl 2009 tarihinde açılan konu

Konu etiketleri:
  1. sha.

    sha. ..daha çirkin, daha huysuz


    Kocaların çoğu, pişirilme sürecinde yanlış işlem gördüklerinden yumuşaklıklarını ve iyi niteliklerini kaybederek bozulurlar.

    Gerçek odur ki, bazı kadınlar onları sıcak suda haşlayarak, bazıları ilgisizlikleriyle dondurarak, bazıları da basıp, ezip turşusunu kurarak ve yine kimileri de savurganca harcayarak bozulmalarına neden olurlar.
    Özenilerek hazırlanan her kocanın iyi ve yumuşak olacağı söylenemez.

    Ancak, iyi pişirilenin gerçekten tadına doyum olmaz.
    Koca seçiminde, ne lüferin alımındaki gümüş pırıltısı, ne barbunyanın altın yaldız görünümü geçerlidir.
    Bunun için çarşı pazar dolaşmaya da gerek yoktur. Genellikle en iyileri kapınızın önüne gelenlerdir.

    Beğenenin kişisel olduğunu düşünerek, koca seçimini yalnızca kendiniz yapınız.

    Kendiniz sabırla pişiremeyecekseniz, almaktan vazgeçiniz.
    Kocayı pişirmek için en iyisi porselen bir kap ise de, elinizde toprak çanaktan başkası yoksa özenle kullanıldığında o da aynı işi görebilir. Sonra kişiliğine uygun bir ısıya ayarlanarak ateşe oturtulur.

    Köpürerek taşması halinde kaygılanılmamalıdır.
    Kocalar da karides ve istakoz gibi canlı pişirilirler.
    Bazen pişerken tencerenin dışına taşıp yanabilir ya da kenarları sertleşerek kabuk tutabilirler.

    Onları tencerelerinde tutmak için; "görev duygusu" adlı zayıf iplikten çok "huzur" adlı sağlam sicimle sıkı sıkıya bağlanmalıdır.

    Sevgi, sıcaklık ve neşeden oluşan sürekli bir ateş yakılır.
    Pek çoğu iyice pişinceye kadar sık sık köpürebilir.
    Özellikle sirke ve karabiber yerine satıcıların "öpücük"adı altında sattıkları şekerden biraz konulabilir.

    Tadına bakarken hoşgörü, iyimserlik ve neşe benzeri baharatlardan birer tutam katmanız önerilir.
    Ancak, bunlar diğer baharatlar gibi azar azar ve dikkatlice kullanılmalıdır.

    Yumuşaklığını kontrol ederken sertleşmesinden kaçınılmalıdır.
    Fazla yayılmasını ve kabın dibine oturarak işe yaramaz hale gelmesini önlemek için arada bir hafifçe karıştırılmalıdır.
    Kıvama geldiğini anlamamak olanaksızdır.
    Böyle pişirildiği zaman sizin için çok uygun ve sindirilmesi kolay olacaktır.

    Dikkatsizlik nedeniyle ev ateşini soğutmazsanız, bozulmadan istediğiniz süre dayanır.
    Bu yolda hazırlanmış "koca", mutlu bir ömür boyunca tadını korur.​
     

Bu Sayfayı Paylaş