200 gr. dana kıyması 1 çay bardağı ince bulgur 1 adet rendelenmiş soğan 1-1,5 yemek kaşığı un 3/4 su bardağı haşlanmış nohut 3/4 su bardağı erişte (ben daha evvel yapmış olduğum tam buğday unlu erişteyi kullandım) 4 su bardağı su Tuz, karabiber, kimyon Üzeri İçin: 1 yemek kaşığı tereyağ 1 yemek kaşığı zeytinyağ Nane, pul biber Kıyma, bulgur, rendelenmiş soğan, tuz ve baharatları derin bir kapta yoğurun. Köfteden fındıktan biraz büyük parçalar koparıp yuvarlayın. Bir yayvan tabağa unu seril ve köfteleri bu tabağa alıp tabağı sallayarak köfteleri una bulayın. Bir tencereye suyu alıp tuzu ekleyin, kaynayınca içine köfteleri atın. 15 dakika sonra erişteleri ekleyin. Erişteler pişince nohutu ekleyin. 3-4 dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatın. Bir sos tavasında tereyağını eritin ve üstüne zeytinyağını ekleyin. Nane ve pulbiberi ekleyip ocağın altını kapatın. Çorbanın üstüne yağlı sosu gezdirip çorba kaselerine paylaştırın. Alıntıdır.