Malzemeler; 1 su bardağı ince bulgur (tepeleme bardak) 1 su bardağı kaynar su 1 tane yumurta 1 yemek kaşığı un 1 tatlı kaşığı biber salçası tuz 1 kahve fincanı zeytinyağı 2 orta boy haşlanmış patates 1 tatlı kaşığı kimyon İçine; 250 gr kıyma 1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz istediğiniz kadar ince kıyılmış maydanoz 2 tane kuru soğan pulbiber, karabiber Yapılışı; Bulguru kaynar suyla karıştırın, kabın kapağını örterek bulgurlar iyice şişene kadar bekletin. Patatesi haşlayın ve iyice ezin. Bulgur ve patatesler hazır olunca tüm mlazemeleri iyice karıştırın ve en az 10 dakika iyice yoğurun. Tarifin en zor kısmı burası. İçi hazırlamak için kıymayı rengi dönene kadar kavurun, ince kıydığınız soğanı ekleyin ve soğanlar ölene kadar kavurmaya devam edin. En son maydanoz, ceviz ve baharatları ekleyip ocaktan alın. Soğusun. Hazırladığınız bulgurlu hamuru 2′ye bölün. Bir parçasını steç film serdiğiniz tepsiye elinizle bastırarak düzgünce yayın. Streç filmi hamurla beraber tepsiden kaldırın. Tepsinin tabanını hafifçe yağlayın ve diğer hamuru tapsiye bastırarak düzgünce yayın. Kenarlara taşırmadan iç harcı tepsiye yayın, üzerini düzeltin. Streç filmdeki hamuru dikkatlice ters çevirerek harcın üzerini kapatın. Elinizle yüzeyini güzelce düzeltin. 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin ve fırından alınca 10 dakika dinlendirip servis edin.