Kolay Piyano Pasta

'Yemek Tarifleri' forumunda alkane tarafından 26 Şub 2014 tarihinde açılan konu

  1. alkane

    alkane Well-Known Member

    Malzemeler
    2 yumurta
    Yarım su bardağı toz şeker...
    Yarım su bardağı süt
    Yarım su bardağı zeytinyağı
    1 su bardağı un
    1 paket kabartma tozu
    1 paket vanilya
    2 yemek kaşığı kakao

    Muhallebi için
    1.5 su bardağı süt
    1.5 çay bardağı un
    1.5 çay bardağı toz şeker
    3 su bardağı süt
    1 paket kremaÜzeri için
    Kakao
    Toz Antep fıstığı
    Çikolata drajeleri

    YAPILIŞI
    Öncelikle geniş bir kapta yumurtaları ve toz şekeri güzelce çırpıyoruz ve zeytinyağı ile sütü ilave ediyoruz. Daha sonra un, kabartma tozu, kakao ve vanilyayı da ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Elde ettiğimiz bu karışımı geniş dikdörtgen bir kaba aktarıp 180 dereceye ayarlanmış fırında 30 dakika boyunca iyice pişiriyoruz.

    Tatlımızı fırından aldıktan sonra 1.5 su bardağı soğuk sütü üzerine döküyoruz. Şimdi ise muhallebi için, un, süt ve toz şekeri sürekli karıştırarak pişiriyor ve soğumaya bırakıyoruz. Muhallebimiz soğuduğunda ise kremayı ekleyip mikserle çırpıyoruz. Hazırladığımız bu karışımı pişirdiğimiz kekin üzerine dökerek kaplıyoruz. Son olarak ise en üst katmana bolca kakao serpiyor ve buzdolabında bekletiyoruz. Tercihe göre üzerini çikolata drajeleri ve toz Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

    Netten alıntıdır.

    [​IMG]
     

Bu Sayfayı Paylaş