MALZEMELER 125 gr. tereyağ veya margarin 120 gr. un (2 kahve fincanı) 2,5 kahve fincanı toz şeker 1,5 litreden 1 su bardak eksik süt 1 paket damla sakızı 2 paket bitter çikolata (herbiri 80 gr.) 4 yumurta sarısı 4 yumurta akı 2 paket vanilya 1/2 kahve fincanı toz şeker YAPILIŞI Kremayı pişireceğiniz bir tencerede tereyağ ve unu pembeleştirin. Toz şekeri ekleyin, karışınca sütü ekleyin. Kaynayıncaya kadar devamlı karıştırın. Aksi halde altı tutabilir. Kaynayınca damla sakızını havanla dövün ve kremanın içine atın. Kaynaşması için biraz kaynatın, ocaktan alın ve 30 dk. mikserle çırpın. Çukurca bir servis tabağına kremayı boşaltın ve buzdolabına koyun. Yumurta aklarını bir fiske tuzla mikserde kar oluncaya kadar iyice çırpın. Çikolatayı benmari usulü eritin. (çikolataları bir cezveye alın ve cezveyi kaynayan suyun üzerine oturtun. Suyun ısısıyla çikolatalar erisin. Yumurta sarılarını 1/2 kahve fincanı şekerle ve vanilyalarla iyice çırpın. Erimiş çikolatalarla sarıları çırpın. Çikolatalı karışımı yumurta aklarıyla mikserde iyice çırpın ve buzdolabındaki kremanın üzerine dökün. Buzdolabında iyice donsun. Bir gün önce yapın iyice donup kıvama gelsin.