Kremalı Lamingtonlar

'Yemek Tarifleri' forumunda zipper tarafından 26 Mar 2014 tarihinde açılan konu

  1. zipper

    zipper quae nocent docent

    [​IMG]


    Malzemeler;

    Keki İçin;

    3 tane yumurta
    1,5 su bardağı un
    1 su bardağı şeker
    yarım su bardağı sıvıyağ
    yarım paket kabartma tozu
    1 su bardağından bir parmak noksan süt

    Kreması İçin;

    3 tane yumurta sarısı
    2 yemek kaşığı mısır nişsatası
    1 çay bardağı şeker
    1 paket vanilya
    500 ml süt

    Dışına;

    120 gr çikolata
    süt
    bolca hindistancevizi

    Yapılışı;

    İlk önce keki hazırlayalım, bunun için şekeri ve yumurtaları mikserde en az 5 dakika çırpın.
    Sütü ve sıvıyağı ekleyin, hafif karıştırın.
    En son unu ve kabartma tozunu ekleyip son bir kez çırpın.
    Harcı yağladığınız 23×33 cm ebadındaki tepsiye dökün (tabana yağlı kağıt sererseniz daha rahat çıkar) ve 180 dereceli fırında kurutmadan pişirin.
    Keki ilk sıcaklığı çıkınca tepsiden çıkartın ve soğutup eşit bir biçimde ortadan ikiye kesin.
    Kek pişerken kremayı hazırlayın; tüm malzemeyi iyice karıştırın ve göz göz olmaya başlayıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin. Soğutun. Soğurken arada karıştırın ki üzeri kabuk tutmasın.
    Kekin ilk parçasına kremayı düzgünce yayın diğer parçayı üzerine oturtun.
    Buzdolabında 5-10 dakika dinlendirip çok keskin bir bıçakla küçük kareler kesin.
    Çikolatayı benmari usulü eritin ve erime işlemi bitince sütü yavaş yavaş ekleyin. Bu arada ocağın altını kapatmayın ve iyice karıştırın. İşlemin sonunda tahin kıvamında bir karışımınız olsun.
    Kestiğiniz kekleri hızlıca çikolataya hertarafına bulaşacak şekilde bulayın ve hindistancevizine batırın. Her tarafın güzelce kaplayın.
    Keklerinizi buzdolabında dinlendirin ve servis edin.

    Alıntıdır.​
     
  2. SblMrt

    SblMrt Well-Known Member

    Lamington muymuş bunun adı.İnsan hergün birşey öğreniyor zipperim :p
     
  3. zipper

    zipper quae nocent docent

    Öyle Sibelimmertim,ama çok lezzetli dene bence ;)
     

Bu Sayfayı Paylaş