MALZEMELER Pandispanyası: 3 adet yumurta 3 Türk kahve fincanı toz şeker 1/2 Türk kahve fincanı sıvıyağ 2 yemek kaşığı kakao 3 Türk kahve fincanı un 1,5 tatlı kaşığı kabartma tozu 1 paket vanilya Kreması: 2 adet iri boy yumurta 1 su bardağı şeker 2/3 su bardağı un 1/3 su bardağı nişasta 3 yemek kaşığı kakao 2 ceviz kadar tereyağ 1 lt. süt.+1 su bardağı süt 2 paket vanilya veya 1 tatlı kaşığı vanilya ekstresi 1 paket bitter çikolata (80 gr. ve İnce kıyılmış) * * * * * 1 poşet toz kremşanti 1 çay bardağı soğuk süt Arası İçin: 2 adet muz Üzerinin Dekoru İçin: Bir miktar beyaz şeker hamuru (piyasada hazır satılan) Kırmızı ve yeşil gıda boyası Yaprak kalıpları YAPILIŞI Bütün malzemeleriniz mutlaka oda sıcaklığında olmalıdır. Özellikle yumurtalarınız buzdolabında ise pastayı yapmadan en az 30 dk. önce tezgahta bekletin. Yumurta ve şekeri, koyu yoğurt kıvamına gelip kabarıncaya kadar mikser ile çırpın. Kalan malzemeleri ekleyip tahta kaşık veya spatula ile karıştırın. Standart bir fırın tepsisine tepsi büyüklüğünde olacak şekilde pişirme kağıdı yerleştirin; üzerine hamuru yayın ve 175 C'de üzeri pembeleşinceye kadar pişirin. Pandispanyayı fırından aldıktan sonra sıcakken beklemeden pişirme kağıdı ile birlikte rulo halinde sarın. Kremşanti ile soğuk sütü iyice çırpın, buzdolabında bekletin. Yumurta, şeker, un, nişasta ve kakaoyu iyice çırpın ve süt ile birlikte ocakta devamlı karıştırarak pişirin. Kremaya tereyağ, çikolata ve vanilya ekleyip 3 dk. çırpın. Buzdolabındaki kremşantiyi de ekleyip iyice çırpın. kremayı 10 dk. buzdolabında bekletin. Rulo yaptığınız pandispanyayı açın ve kağıdını dikkatlice alın. Kremanın yarısını üzerine sürün. Muzları bütün olarak uzun kenarına yerleştirip rulo şeklinde sarın. Rulo halindeki pastanın 1/3 kısmını verev kesin. Uzun olan rulo pastayı bir tabağa alın ve kenarına, 1/3 uzunluğundaki rulo parçayı (ağaç dalı şekilde) yapıştırın. Kalan krema ile ruloların üzerini kapatın. Pastanın üzerine bir bıçak ile boyuna çizgiler oluşturun. Budak yerini belirginleştirin. Beyaz şeker hamuru ile çeşitli büyüklükte beyaz kartaneleri yapın. Beyaz şeker hamuruna gıda boyası karıştırıp yoğurun. Yeşil yapraklar ve kırmızı tohumlar oluşturun. Yeşil yaprakların ortasına kırmızı tohumları oturtup yılbaşı çiçekleri elde edin. Buzdolabında pastanızı en az 2-3 saat bekletin. Şeker hamurunun krema ile temasından eriyip akmasını önlemek için, servisten 1 saat önce hazırlamış olduğunuz yılbaşı çiçeklerini ve kartanelerini pastanın üzerine yerleştirin. Kütük Pastanızı misafirlerinize sunabilirsiniz. Alıntıdır.