Kuver Çeşitleri

'Yemek Tarifleri' forumunda Emma tarafından 24 Ara 2012 tarihinde açılan konu

  1. Emma

    Emma New Member

    Kuver Çeşitleri

    [​IMG]

    (I) BASİT KUVER:

    Bir restoranda servis öncesi misafir masalarına hazırlanan kuverdir.
    Restoranın servise hazır olduğunu ve hangi masalarda servis
    yapılacağını gösterir. Basit kuverde, misafirin yemekte mutlak
    kullanacağı araçlar bulunur.

    Genellikle bir öğünde üç çeşit yemek vardır. Bunlar giriş yemeği
    (çorba vs.), ana yemek, tatlı veya meyvelerdir. (starter = Başlangıç
    yemeği, main course = ana yemek, dessert = tatlı). Restoran
    servise hazırlanırken bu noktadan hareket edilir. Tatlı ve meyve ile
    tatlının çeşitleri olabileceğinden kuvere tatlı ve meyve takımları
    konmaz. Sonradan siparişe göre servis yapılır.

    (aa) Moltan ve masa örtüsü,

    (ab) Servis tabağı ve peçete (Servis tabağı yoksa yalnızca peçete) ,

    (ac) Büyük çatal, kaşık, bıçak,

    (ad) Su bardağı,

    (ae) tuz, biber, kül tablaları.



    (II) ALAKART SERVİS KUVERİ:

    Alakart servis yapılan restoranlarda misafir, salon amiri tarafından
    karşılanıp masaya yerleştirildikten sonra kendisini takdim eder ve
    yemek menüsünden yemek ve içki seçenek siparişlerini verirler.
    Misafirlerin yiyecek ve içecekleri önceden kestirilemediğinden,
    servisi hızlandırmak için masalarda misafirin kullanma ihtimali büyük
    olan takımlarla kuver hazırlanır.

    (aa) Molton ve masa örtüsü,

    (ab) Servis tabağı ve peçete (veya yalnız peçete)

    (ac) Yemek çatal ve bıçağı,

    (ad) Ekmek tabağı ve bıçağı,

    (ae) Su ve şarap bardağı,

    (af) Kül tablası ve menaj.

    İlk siparişte misafirin içeceği içki ve yiyeceği ilk iki yemek belirlenir.
    Böylece kuverde yapılması gereken değişiklikler ve ilaveler yapılır.

    Misafir çorba ve et yemeği sipariş etmişse, bir çorba kaşığı kuvere ilave
    edilir. Ana yemek olarak hamur işi veya balık istenmişse, büyük çatal ve
    bıçak kaldırılır ve yerine balık için balık takımı, hamur için de ilgili takımlar konur.

    Alakart servis siparişine göre takımların ilavesi veya değiştirilmesi çok
    önemlidir. Bu işlemler yemek masaya gelmeden önce yapılmalıdır.



    (III) TABLDOT SERVİSİ:

    Günün belirli saatlerinde bir gün misafirlere yapılan servistir. Servis
    edilecek yemek önceden belli olduğu için kuver ona göre hazırlanır.
    Servis başladığında personel kuver hazırlamak için zaman kaybetmez.
    Sadece yemek ve içki servis ile uğraşır.

    (aa) Molton ve masa örtüsü,

    (ab) Servis tabağı ve peçete (yalnız peçete).

    (ac) Yemeklere uygun çatal, kaşık ve bıçaklar,

    (ad) Su bardağı.

    (ae) Tuz, biber, kül tablası.
     
    periza bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş