Bir Vampir Avcısı Anita Blake Romanı "Çok korkuyordum ama neden? Gitmem gerekiyordu ve ne kadar erken gidersem, eve o kadar erken dönecektim. Jean-Claude'un işleri kolaylaştırabileceğine inanabilseydim. İşin içine o girince hiçbir şey kolaylaşmıyordu. Eğer bu gece ondan cinayetlerle ilgili bir şeyler öğrenirsem, bedelini öderdim, parayla değil. Görünüşe göre Jean-Claude'da ondan fazla vardı. Hayır, onun istedi. Görünüşe göre Jean-Claude'da ondan fazla vardı. Hayır, onun istediği, daha acı verici, daha mahrem, daha kanlıydı."... İLK KAPAK Cellat yeniden iş başında...Kitaptaki dillere destan vampir savaşını sakın kaçırmayın Anitanın maceralarının ilk iki kitaba göre daha yoğun olduğu bir kitap ve yazar Anitanın çelişkilerine daha çok yer veriyor.Ayrıca vampirlerin ve mitolojinin daha yoğun olduğu bir kitap.Yeni çıkan karakterler de oldukça ilgi çekici. Kitabın anlatımı insanı kendisine çeken türden fakat,cinsel açılardan bakılacak olursa ilk iki kitaba nazaran biraz daha fazla cinsel içerik var.Ayrıca şiddet sahneleri ve Anitanın belli yaş grubundaki çocuklar için kötücül sayılacak konuşmaları, kitaplar için belli bir yaş sınırı olması gerektiğini gözler önüne seriyor. Yazarın dilinin iyi olduğunu düşünmemi engelleyen şeyler var maalesef.Kitabın çevirisi...Dikkatli bakınca cümlelerin çevirirken basitleştirildiği görülür.Üstüne imla hataları eklenince,göz yumulamayacak şekilde okuma isteksizliğine neden oluyor. Kitap Anitadan bir şey istemek amacıyla gelen kişilerle,Anita arasında geçen diyalog ile başlıyor.Bu kişiler vampir öldürmek amacı taşıyan bir grubu temsilen buradalar ve Anitadan istedikleri bir şey var.Şehrin baş vampiri Jean-Claude Jean-Claudeu isteyen sadece bu grup değil Şehrin yönetimini ele geçirmek isteyen başka vampirler ve Ölüm olarak adlandırılan Edward Anita gerçekten arada kalıyor. Anitada Jean-Claudeun iki işareti var ve başka bir vampir de Cellatın peşine düşerek onu işaretliyor.Bu Anitanın işini zorlaştırmaktan başka bir şeye yaramıyor. Kitabın sonuna kadar bir kuyu dolusu sorunun peşine takılıyoruz. Anitanın aşk hayatında Jean-Claude penceresinden bir değişme yok.İnatçı vampirimiz Anitadan yüz bulamıyor.Anita ise Jean-Claudeun çekimine kapılmamak için son gücüyle çabalıyor.Yeni karakterimiz Richard ile Anita arasında ise gözle görülür bir çekim olacak. Orjinal Adı: CIRCUS OF THE DAMNED Yazarı: LAURELL K. HAMILTON Türü: FANTASTİK Çevirmen: MERT SÜĞLÜN Sayfa Sayısı: 375 Basım Tarihi: Ekim 2004 Circus of the Damned (1995) (Lanetliler Sirki)