MALZEMELER 15 adet Barilla Lazanya 1 yemek kaşığı sıvı yağ Tuz İçi için : 1 adet yumurta 2 yemek kaşığı tereyağı 1/2 su bardağı süt 500 gr lor peynir ya da beyaz peynir Yarım demet maydanoz Üzeri için : 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri YAPILIŞI Büyük bir tencerede su kaynatın.İçine 1 yemek kaşığı sıvı yağ ve tuz atın. Bu arada maydanozlu peynir harcınızı hazırlayın. Lazanyaların hepsini kaynamış suyun içine atarak 7-8 dakika pişirin. Çok pişmemesine dikkat edin dağılmasınlar.Arada dağılanlar da olabilir fakat böreğin iç kısmına koyarsınız. Haşlanan lazanyaları süzgece alın ve soğuk sudan geçirip tek tek ayırın yapışmasın. Tereyağını eritin.Yumurta ve sütle birlikte bir kapta çırpın. Küçük dikdörtgen fırın kabını tereyağıyla yağlayın. Ben fırın kabıma lazanyaları iki tanesini yatay bir tanesini kalan boş kısma dikey olarak yerleştirdim. bu şekilde 5 kat olacak. Her katını tereyağlı yumurtalı sütle ıslatıp peynirli iç harcınızı her katına bölüştürün. Kalan tereyağlı yumurtalı sütünüzü en üste döküp rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirip önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirip dilimleyerek sıcak olarak servis yapın. Alıntıdır.