Limonlu Bisküvili Kup

'Yemek Tarifleri' forumunda zipper tarafından 5 Tem 2014 tarihinde açılan konu

  1. zipper

    zipper quae nocent docent

    [​IMG]


    Taban İçin;

    6 adet burçak bisküvi
    yarım çay kaşığı tarçın

    Orta tabanı için;

    1 paket süt kreması
    1 çay bardağından 1 parmak eksik pudra şekeri
    1 dolu yemek kaşığı labne peyniri

    Limonlu Kat;

    2 limon suyu
    yarım çay bardağı su
    4-5 yemek kaşığı şeker
    1 silme yemek kaşığı nişasta

    Öncelikle soğuması için limonlu katı hazırlıyoruz.Su,limon suyu,nişasta ve şekeri koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
    Koyulaştığında altını kapatın arada karıştırarak soğumaya bırakın.

    Bisküvileri bir havanda veya robotta iyice ezin içine tarçını karıştırın.
    Kup'un tabanına biraz bisküvi karışımı koyun.

    Kremayı mikserle 5 dakika çırpın.İçerisine pudra şekeri ve labne peynirini de ilave edip 5 dakika daha çırpıp bisküvili karışımın üzerine paylaştırın.

    Hazırlamış olduğunuz limonlu karışımı da en üstüne paylaştırıp tatlınızı dolapta soğumaya bırakın.Üzerini beyaz çikolata ve nane ile süsleyip servis yapın .
     

Bu Sayfayı Paylaş