Malzemeler: 4 adet yumurta Bir buçuk su bardağı toz şeker 2 adet limon 1 su bardağı zeytin yağ 1 su bardağı süt 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya İki buçuk su bardağı un Yeteri kadar file fındık Yapılışı: Bir kabın içine toz şekeri koyun ve bir yumurtayı kırıp mikserle çırpın Ardından ikinci yumurtayı kırıp tekrar çırpın ve köpük köpük olana kadar çırpmaya devam edin. Burada püf nokta yumurtaları tek tek kırarak yedirmeniz. Ardından zeytinyağını, sütü ve iki limonun suyunu döküp tekrar çırpın Ayrı bir kabın içinde unu, kabartma tozunu ve vanilyayı elinizle harmanlayın ve sütlü karışımın içine yavaş yavaş döküp çırpın Sıktığınız iki limonun kabuğunu rendeleyin ve içine file fındıkları da ekleyip kek karışımına ilave edip karıştırıp Kek kalıbını yağlayın ve harcı içine dökün 5 dakika önceden ısıttığınız 170 derecelik fırına sürün Ortalama 40 dakika pişen limonlu keki çıkarıp, ılıdığında dilimleyip servis edin Afiyet olsun...