Limonlu Kek

'Yemek Tarifleri' forumunda alkane tarafından 5 Kas 2013 tarihinde açılan konu

  1. alkane

    alkane Well-Known Member

    Malzemeler:

    4 adet yumurta
    Bir buçuk su bardağı toz şeker
    2 adet limon
    1 su bardağı zeytin yağ
    1 su bardağı süt
    1 paket kabartma tozu
    1 paket vanilya
    İki buçuk su bardağı un
    Yeteri kadar file fındık

    Yapılışı:

    Bir kabın içine toz şekeri koyun ve bir yumurtayı kırıp mikserle çırpın
    Ardından ikinci yumurtayı kırıp tekrar çırpın ve köpük köpük olana kadar çırpmaya devam edin. Burada püf nokta yumurtaları tek tek kırarak yedirmeniz.
    Ardından zeytinyağını, sütü ve iki limonun suyunu döküp tekrar çırpın
    Ayrı bir kabın içinde unu, kabartma tozunu ve vanilyayı elinizle harmanlayın ve sütlü karışımın içine yavaş yavaş döküp çırpın
    Sıktığınız iki limonun kabuğunu rendeleyin ve içine file fındıkları da ekleyip kek karışımına ilave edip karıştırıp
    Kek kalıbını yağlayın ve harcı içine dökün
    5 dakika önceden ısıttığınız 170 derecelik fırına sürün
    Ortalama 40 dakika pişen limonlu keki çıkarıp, ılıdığında dilimleyip servis edin
    Afiyet olsun...

    [​IMG]
     
  2. eun sung

    eun sung Well-Known Member

    görüntü süper ama ben kek yapamıyorum yeni fırın almam lazım.....:(
     

Bu Sayfayı Paylaş