Malzemeler: Kek için; 3 yumurta 2 su bardağı un 1 çay bardağı su 1 çay bardağı seker 1 çay bardağı sıvıyağ 1 limonun kabuğu (ince rendelenmiş) 1 paket vanilya 1 tatlı kaşığı kabartma tozu Kreması için; 5 su bardağı süt 200 gr labne peynir(1 kâse tuzsuz lor peyniri de olur) 7 yemek kaşığı toz şeker 2 yemek kaşığı dolusu nişasta 4 yemek kaşığı un Tencerenin içerisine süt, seker, un ve nişastayı alıp nişasta iyice eriyene kadar karıştırın. Daha sonra ocağın üzerine alıp orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Pişen muhallebiyi ocaktan alıp içerisine labne peynirini ilave edin. Çırpma teli ile iyice özleşene kadar karıştırın. Ara sıra karıştırarak soğutun. Meyveli sos için; 1 su bardağı ahududu 1/2 su bardağı seker 1 yemek kaşığı nişasta 1 çay bardağı su ( daha koyu kıvam isterseniz suyu yarım ölçü kullanabilirsiniz) ya da herhangi bir meyve sosu(çilek ,vişne.) Şeker, su, nişasta ve ahududuyu bir tencereye alıp çırpma teli ile nişasta açılana kadar iyice karıştırın. Daha sonra tencereyi ocağın üzerine alıp ara sıra karıştırarak kısık ateşte pişirin Koyulaşıp pişen sosu ocaktan alın ve soğutun. Daha sonra buzdolabına koyun. Hazırlanması: Öncelikle kremayı hazırlayıp ara sıra karıştırarak soğutun. Krema soğumaya başlayınca kek hamurunu hazırlayın. Yumurtaları ve sekeri iyice çırpın. Süt, yağ, rendelenmiş limon kabuğu ve vanilyayı ilave edip çırpın. Un ve kabartma tozunu da ekleyip çok az çırpın ve yağlanmış kelepçeli kalıba boşaltın Kek hamurunu kalıba boşalttıktan sonra, soğuyan kremayı bir kepçe ya da kaşık yardımıyla yavaşça kekin tam ortasına gelecek şekilde dökün. Kek hamurunun en kenarlarına krema gelmemeli. Bütün krema bu şekilde sonuna kadar kekin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kekin üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarıp soğutun ve daha sonra buzdolabına alın. Servis esnasında sosunu dökerek soğuk ikram edin.