MALZEMELER TART HAMURU 100 gr.yumuşak tereyağ 3 yemek kaşığı soğuk süt 1 yemek kaşığı şeker 1 çay kaşığı tuz aldığı kadar un (2 su bardağı kadar) İÇ HARCI 1 kavanoz mantar 1,5 tane doğranmış büyük boy soğan 250 gr.lor peyniri 1 çay kaşığı karabiber 200 ml.krema 2 yumurta sarısı 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar YAPILIŞI Tereyağ,süt,şeker,tuz ve unla yumuşak,pürüzsüz bir tart hamuru yoğurun. Hamurunuzu buzdolabında 1 saat dinlendirin. Soğanınızı küçük küçük doğrayın. Mantarlarınızı yıkayın ve halkalar halinde doğrayın,çok küçük olanları tüm bırakın..Harcın içinde tüm tüm kalsınlar..Daha şık bir görüntü oluyor.. 1 yemek kaşığı sıvı yağa önce soğanlarınızı koyun,kavrulsunlar.. Hafif kavrulunca mantarları ekleyin ve biraz beraber kavrulsunlar.. Hafif soğuyunca lor peynirini ve karabiberi ekleyin,karıştırın.. Tadına bakarak arzuya göre birazda tuz ekleyin.. 2 yumurta sarısını iyice çırpın , kremayla ve kalan 1 kaşık sıvı yağla karıştırın.. Dinlenen hamuru tart kalıbınızın boyuna göre merdaneyle 2 cm.kalınlığında açın,tart kalıbına yerleştir.. Çatalla hafifçe delin.Sonra üzerine yağlı kağıt ve kuru bakliyat koyarak,10 dakika ön pişirim yapın.. Ön pişirim yaptığınız tart hamuru hafif soğuyunca lorlu harcı içine yerleştirin ve hazırladığınız kremalı sosu üzerine kaşık kaşık dökün.. 175 derece fırında 45 dakika kadar pişirin,son 10 dakika rendelenmiş kaşar peyniri üzerine serpin..Peynir kızarınca tartınız pişmiş,demektir. Alıntıdır.