Mantarlı Soğanlı Tart

'Yemek Tarifleri' forumunda zipper tarafından 6 Eyl 2014 tarihinde açılan konu

  1. zipper

    zipper quae nocent docent

    [​IMG]


    MALZEMELER

    TART HAMURU

    100 gr.yumuşak tereyağ
    3 yemek kaşığı soğuk süt
    1 yemek kaşığı şeker
    1 çay kaşığı tuz
    aldığı kadar un (2 su bardağı kadar)

    İÇ HARCI

    1 kavanoz mantar
    1,5 tane doğranmış büyük boy soğan
    250 gr.lor peyniri
    1 çay kaşığı karabiber
    200 ml.krema
    2 yumurta sarısı
    2 yemek kaşığı sıvı yağ
    1 çay bardağı rendelenmiş kaşar

    YAPILIŞI

    Tereyağ,süt,şeker,tuz ve unla yumuşak,pürüzsüz bir tart hamuru yoğurun.
    Hamurunuzu buzdolabında 1 saat dinlendirin.
    Soğanınızı küçük küçük doğrayın.
    Mantarlarınızı yıkayın ve halkalar halinde doğrayın,çok küçük olanları tüm bırakın..Harcın içinde tüm tüm kalsınlar..Daha şık bir görüntü oluyor..
    1 yemek kaşığı sıvı yağa önce soğanlarınızı koyun,kavrulsunlar..
    Hafif kavrulunca mantarları ekleyin ve biraz beraber kavrulsunlar..
    Hafif soğuyunca lor peynirini ve karabiberi ekleyin,karıştırın..
    Tadına bakarak arzuya göre birazda tuz ekleyin..
    2 yumurta sarısını iyice çırpın , kremayla ve kalan 1 kaşık sıvı yağla karıştırın..
    Dinlenen hamuru tart kalıbınızın boyuna göre merdaneyle 2 cm.kalınlığında açın,tart kalıbına yerleştir..
    Çatalla hafifçe delin.Sonra üzerine yağlı kağıt ve kuru bakliyat koyarak,10 dakika ön pişirim yapın..
    Ön pişirim yaptığınız tart hamuru hafif soğuyunca lorlu harcı içine yerleştirin ve hazırladığınız kremalı sosu üzerine kaşık kaşık dökün..
    175 derece fırında 45 dakika kadar pişirin,son 10 dakika rendelenmiş kaşar peyniri üzerine serpin..Peynir kızarınca tartınız pişmiş,demektir.


    Alıntıdır.​
     

Bu Sayfayı Paylaş