Marmelatlı Kurabiye

'Yemek Tarifleri' forumunda zipper tarafından 30 Ara 2013 tarihinde açılan konu

  1. zipper

    zipper quae nocent docent

    [​IMG]


    Malzemeler;

    1 çay bardağı sıvıyağ
    1 çay bardağı erimiş ve ılımış tereyağı
    1 çay bardağı yoğurt
    1 çay bardağı pudra şekeri
    1 paket kabartma tozu
    1 paket venilya
    4 su bardağı un
    3-4 yemek kaşığı istediğiniz bir marmelat
    üzerine serpmek için pudra şekeri

    Yapılışı;

    *Geniş bir kaba un ve kabartma tozu hariç diğer malzemeleri alın, güzelce karıştırın.
    *Unu ve kabartma tozunu ekleyerek bir hamur hazırlayın.
    *Hamuru buzdolabında yarım saat dinlendirin (kolay çalışabilmek için) ve tezgahta 0,5 cm kalınlığında açın.
    *İstediğiniz bir kalıpla kesin, kestiğiniz hamurların yarısının ortasını daha küçük bir kalıpla keserek çıkartın.
    *Hamurları yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin ve 180 dereceli fırında beyaz kalacak şekilde pişirin. Çok çabuk piştikleri için fırının başından ayrılmamanızda fayda var!
    *Fırından çıkan kurabiyeleri soğutun, düz parçaların üzerine biraz marmelat sürün, diğer delikli kurabiyeleri üzerlerine oturtun ve üzerlerine pudra şekeri eleyin.
    *Ortadaki boşlukları marmelatla doldurun ve 1 ya da 2 gün dinlendirip servis edin.


    Not:Mutlaka bir gün buzdolabında dinlendirin ki hem marmelat kurabiye katlarını tutsun hem de lezzeti birbirine geçsin. Ayrıca bulabildiğiniz en küçük kalıbı kullanmak lokmalık olabilmeleri için iyi olacaktır.Misafiriniz varsa 1 ya da 2 gün önce hazırlayabilirsiniz. Bekledikçe güzelleşen bir kurabiye.


    Alıntıdır.​
     

Bu Sayfayı Paylaş