M a l z e m e l e r * 6 bardak kırmızı mercimek, * 1 bardak ince bulgur * 1 yemek kaşığı biber salçası, * 1 yemek kaşığı domates salçası, * 2 tane kuru soğan, * 1/2 bardak sıvı yağ, * 2 demet maydanoz, * Tuz kimyon kırmızıbiber, * Yeteri kadar su. HAZIRLANIŞI: Kırmızı mercimek üzerine 2 parmak gelecek şekilde su ile ocağa konur. İçerisine biraz tuz konur sonra pişmeye bırakılır Pişmeye yakın ocağın altı kapatılır. ince bulgurun üstüne dökülüp biraz soğuması beklenir Kuru soğanlar incecik doğranır, yağda kızartılır, sonra domates salçası ve biber salçası ilave edilir biraz kızartıp altı kapatılır Diğer taraftan Pişirilen kırmızı mercimek, ince bulgur karışımı, el girecek kadar soğuyunca 5 dakika yoğrulur. Yağ ve kızarmış soğanlar bu harca katılarak karışana kadar tekrar yoğurulur. Daha sonra maydanoz, koyulabilir isteğe göre küçük sıkmalar şeklinde veya kaşıkla alınacak şekilde servis tabağına konur ve servise sunulur
Mercimekli Köfte Malzemeler: 1 su bardağı kırmızı mercimek 1 su bardağı ince bulgur (Köftelik olarak da satılıyor) 1 büyük boy kuru soğan 5-6 adet orta kalınlıkta yeşil soğan 1/2 demet maydanoz 2 yemek kaşığı sıvıyağ 2 yemek kaşığı salça (Ben domates ve biber salçasını karıştırararak kullandım) 1 adet limonun suyu Tuz, karabiber, pul biber, Kimyon Yapılışı: 1. Kırmızı mercimekleri yıkayın ve süzün; tencereye dökün ve üzerine çıkacak kadar su ekleyin. Kısık ateşte karıştırmadan pişirin. Eğer suyu iyice azalırsa yarım çay bardağı kadar su ekleyin ve kaynatmaya devam edin. (Çok su eklemeyin köfteler cıvık olabilir. Adım adım su ekleyerek haşlayın.) 2. Mercimekler haşlanıp, iyice suyu bittiğinde ocağı kapatın ve bulguru ekleyip tahta kaşıkla iyice karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın ve demlenmeye bırakın. 3. Kuru soğanı ince ince kıyın ve sıvıyağda pembeleşinceye kadar kavurun. Salçayı ilave edin ve 3-4 kere karıştırarak kavurun. 4. Maydanozu ve yeşil soğanı ince ince kıyın. Limonu sıkın. 5. 20-30 dakika sonra tencerenin kapağını açın ve mercimek-bulgur karışımını köfteyi yoğuracağınız kaba boşaltın. 6. Mercimek-bulgur karışımına, kavrulmuş kuru soğan-salça karışımını dökün ve iyice karışana kadar yoğurun. Kıyılmış maydanoz, limon suyu, tuz,karabiber ve azıcık pul biber ekleyin, yoğurmaya devam edin. 7. Elinizle köfte şekli verdikten sonra servis tabağına dizin. Kıvırcık yaprakları ve limon suyu ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun… Alıntıdır.