Meyveli Yaz Pastası

'Yemek Tarifleri' forumunda zipper tarafından 23 Eyl 2014 tarihinde açılan konu

  1. zipper

    zipper quae nocent docent

    [​IMG]


    pandispanya

    • 1 yumurta
    • Yarım su bardağı şeker
    • 1 su bardağı un
    • Yarım çay bardağı yulaf kepeği
    • 1 yemek kaşığı yumuşak margarin
    • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

    Krema için

    • 3 su bardağı süt
    • 6 yemek kaşığı dolu dolu şeker
    • 2 yemek kaşığı dolu dolu un
    • 2 yemek kaşığı dolu dolu nişasta
    • 1 yumurta
    • 3 yemek kaşığı su

    üst jölesi
    • Yarım su bardağı su
    • 1 tatlı kaşığı nişasta( mısır)
    • 2 tatlı kaşığı şeker

    üzerine

    • 1 adet iri incir
    • 1 adet kırmızı erik
    • Yarım şeftali
    • 6-7 adet vişne

    yapılışı:

    • Şeker ve yumurta çırpılır ve margarin eklenir, sıvı yağ eklenir çırpılır.
    • Kalan malzemelerde eklenir ve yağlanıp unlanan 15 cm lik kalıba kek dökülür pişirilir.
    • Krema malzemeleri de yumurta ve su hariç diğer malzemeler tencereye konur ve karıştırarak pişirilir. bir kasede yumurta ve su çırpılır ve kaynamaya başlayan muhallebiye hızla karıştırarak eklenir.
    • Kek 15 cm lik kelepçeli kalıba konur. Üzerine pişirilen muhallebi dökülür.
    • İnce ince dilimlenen meyveler kremanın üzerine dizilir.
    • Vişne bir cezveye konur ve üzerine yarım çay bardağı su eklenir ve kaynatılır.
    • Yumuşayınca içine bir tatlı kaşığı şeker eklenir ve bir çay kaşığı nişasta eklenir bir dk kaynatılır.
    • Ilınan vişneler meyvelerin ortasına dökülür.
    • Üstünün jölesi için de su, nişasta ve şeker ayrı bir tavada pişirilir. meyvelerin üzerine kaşık kaşık dökülür her yerine yayılır.
    • BuzdolAbına kaldırılan pasta birkaç saat sonra kelepçeli kalıptan çıkarılır ve servis yapılır.
    • Dolapta bir gece beklerse daha güzel olacaktır unutmayınız.

    Alıntıdır​
     

Bu Sayfayı Paylaş