pandispanya 1 yumurta Yarım su bardağı şeker 1 su bardağı un Yarım çay bardağı yulaf kepeği 1 yemek kaşığı yumuşak margarin 1 yemek kaşığı sıvı yağ Krema için 3 su bardağı süt 6 yemek kaşığı dolu dolu şeker 2 yemek kaşığı dolu dolu un 2 yemek kaşığı dolu dolu nişasta 1 yumurta 3 yemek kaşığı su üst jölesi Yarım su bardağı su 1 tatlı kaşığı nişasta( mısır) 2 tatlı kaşığı şeker üzerine 1 adet iri incir 1 adet kırmızı erik Yarım şeftali 6-7 adet vişne yapılışı: Şeker ve yumurta çırpılır ve margarin eklenir, sıvı yağ eklenir çırpılır. Kalan malzemelerde eklenir ve yağlanıp unlanan 15 cm lik kalıba kek dökülür pişirilir. Krema malzemeleri de yumurta ve su hariç diğer malzemeler tencereye konur ve karıştırarak pişirilir. bir kasede yumurta ve su çırpılır ve kaynamaya başlayan muhallebiye hızla karıştırarak eklenir. Kek 15 cm lik kelepçeli kalıba konur. Üzerine pişirilen muhallebi dökülür. İnce ince dilimlenen meyveler kremanın üzerine dizilir. Vişne bir cezveye konur ve üzerine yarım çay bardağı su eklenir ve kaynatılır. Yumuşayınca içine bir tatlı kaşığı şeker eklenir ve bir çay kaşığı nişasta eklenir bir dk kaynatılır. Ilınan vişneler meyvelerin ortasına dökülür. Üstünün jölesi için de su, nişasta ve şeker ayrı bir tavada pişirilir. meyvelerin üzerine kaşık kaşık dökülür her yerine yayılır. BuzdolAbına kaldırılan pasta birkaç saat sonra kelepçeli kalıptan çıkarılır ve servis yapılır. Dolapta bir gece beklerse daha güzel olacaktır unutmayınız. Alıntıdır