Michael Cunningham - Saatler

'E-Kitap' forumunda anonim tarafından 2 Mar 2012 tarihinde açılan konu

Konu etiketleri:
  1. anonim

anonim E-kitap Müdavim

Kitap, üç farklı dönemde yaşayan üç kadının hikayesini birbirlerine paralel olarak anlatıyor:
    Yıl 1923:Virginia Woolf, eşiyle birlikte Londra´nın banliyölerinden birinde yaşamaktadır..Canlı büyükşehir hayatını özlemektedir...Aşırı stres altındadır ve biryandan depresyonla savaşırken biryandan da ilk romanı Mrs.Dalloway´i yazmaya çalışmaktadır… Günün sonunda tekrar şehre taşınmaya ve kitabının kahramanını öldürmemeye karar verir..
    Yıl 1949: Tipik bir Amerikan ev kadını olan Laura Brown ile tanışırız…Laura , günlük hayat koşuşturmacası içinde kendini hapis gibi hissetmektedir..Ilk defa biraz olsun özgürlüğü tatmak ister ve tek başına bir otele kaçar..Otel odasında Virginia Woolf´un Mrs.Dalloway´ini okur…
    90´lı yıllar: Bu seferki başkahramanımız New York ´ta yaşayan Clarissa Vaughn..Clarissa , gençlik aşkı olan ancak ölümcül bir hastalığa yakalanan Richard için bir parti düzenlemek istemektedir…Richard, ona Mrs.Dalloway lakabını takmıştır..
    Günün sonunda, Clarissa, Richard´ın 80 yaşındaki annesi Laura Brown ile tanışır…
    Kitaptaki üç kadın karakter tek tek anlatılıyor gibi görünsede birbirleriyle bir şekilde bağlantıları var…

Gizli içerik:
    Bu alandanki gizlenmiş içeriği görmek için konuya yanıt vermelisiniz.
    Gizli içerik:
    Bu alandanki gizlenmiş içeriği görmek için konuya yanıt vermelisiniz.

"...Yazar, Mrs. Dalloway'i anlatırken günümüze uyarlayarak anlatmış, ayrıca bazı karakterler üzerinde de oynamalara gitmiştir. Kitapta ayrıca Virginia Woolf'un Mrs. Dalloway'i yazma süreci de anlatılmaktadır. ….
    …..Viktorya Dönemi'nde yaşamış fakat bu dönemi sevmeyen hatta yer yer eleştiren bir yazar olan Woolf'un, edebiyatla haşır neşir olmasını ailesine borçlu olduğunu görmekteyiz. Kızların üniversiteye gidemediği, evde eğitim gördüğü bir dönemde yaşamış olan Woolf'un babasının da edebiyat kökenli olması keza erkek kardeşlerinin de bu yolda ilerlemesi Woolf'un hayatında dönüm noktası olmuş. Eşi de yazar olan Woolf evlendikten sonra eşinin soyadıyla edebiyat dünyasına atılmış ve bu isimle ünlenmiştir…..
    …..Mrs. Dalloway adlı kitap 1920'li yıllarda İngiltere'de geçmektedir. Kitabın iki önemli karakterini Clarissa Dalloway ve Septimus Warren Smith oluşturmaktadır. Bu iki karakter aslında Virginia Woolf'un yansımalarını oluşturmaktadır. Özellikle Septimus, Virginia Woolf'un karakterini daha iyi yansıtmaktadır. Kitap aslında Clarissa Dalloway'in bir gününü anlatmaktadır. Fakat geçmişe sürekli geri gidilmektedir. Kitabın asıl ismini Saatler olarak düşünen yazar daha sonra Mrs. Dalloway olarak isimlendirmiştir. Kitapta Big Ben'in her çalışında bir karakterden diğerine geçiş yapılmaktadır. Kitabın finalini aslında sonradan değiştiren yazar ilk düşündüğü kişiye kıyamamış ve Mrs. Dalloway'in değil bir başka karakterin sonunu getirmiştir….(Alıntıdır) “

Kitaba ait, aynı isimli , başrollerde Nicole Kidman, Julianne Moore ve Meryl Streep´in oynadıgı 2003 yapımı bir film uyarlaması da var.
    Kitabı izninizle - hoşuna gideceğini de umarak- “sevecen “ ´ e armağan etmek istiyorum..
    Keyifli okumalar dilerim…

SABAR bunu beğendi.
  2. saifa

saifa Well-Known Member

ilginç bir kitap teşekkürler

3. omayra

omayra New Member

The Hours'u seyretmiş ve sevdiğim filmler kategorisine almıştım..Belkide filmi önce seyrettiğim ve konusunu bildiğim için kitabı almayı sürekli ertelemiştim..artık okumak farz oldu..Paylaşım ve emeğiniz için teşekkür ederim anonim..

4. rüzgar

rüzgar Well-Known Member

teşekkür ederim anonim ellerin dert görmesin

5. Pl1

Pl1 Mary Poppins Site Yetkilisi

teşekkür ederim anonim ;)

6. birdie

birdie Well-Known Member

Sevgili anonim, paylaşımın ve emeğin için çok teşekkür ediyorum diye yazmaya hazırlanıyordum ki, armağan ediş kısmına geldim. İnceliğin için çok teşekkür ediyorum. Arkadaşlar izin verdiler mi :D bilmiyorum ama büyük bir keyifle kabul ediyor hemen indiriyorum. Merakla hemen vikipedia'da araştırmalarımı yaptım. Ne kitabı okumuştum ne de filmi izledim. Ama şimdi yeni keşifler peşine düşerek her ikisini de yapmayı düşünüyorum. Tam da 8 mart yaklaşırken benim için değerli bir armağan oldu, tekrar teşekkür ediyorum. Bir erkeğin bakış açısından nasıl aktarılmış kadınlar; Wirginia Woolf'ün yapmaya çalıştığını bir karakter daha ekleyerek nasıl bütünleştirmiş yazar bakalım bakalım. :) Paylaşımcı yüreğini kimseler soldurmasın, bedenin seni yarı yolda bırakmasın. Esen kal.

7. asiz

asiz New Member

Teşekkürler.

8. clondike

clondike Well-Known Member

Çok teşekkürler Sevgili anonim.:gül::Frnds: Bazen tarama listemi BD ler için bu kadar uzun tuttuğuma pişman oluyorum. Senin paylaşımlarını gördükçe paylaşmam gereken önemli bir sürü kitabı düşünüyorum. :eek:ff:

9. kimya

kimya Well-Known Member

çok teşekkürler

10. htckyc01

htckyc01 Well-Known Member

teşekkürler

11. Elifsu

Elifsu New Member

teşekkür ederim

12. maxran

maxran New Member

teşekkürler

13. nila

nila New Member

teşekkürler

14. meleksi

meleksi Well-Known Member

böyle romanları seviyorum..teşekkürler..emeğinize sağlık..

15. eylulhazanı

eylulhazanı Active Member

teşekkürler

16. lagaluga

lagaluga New Member

Teşekkürler...

17. bukito

bukito Well-Known Member

wirginia woolf kitapları insanı bunalıma sokar. ruh halinize güvenmiyorsanız, okumayın. ama wiginia woolf'u anlatan bu kitabı mutlaka okuyun.
    paylaşım için çok teşekkürler...

18. sweet_61

sweet_61 New Member

teşekkürler

19. aselvera

aselvera Active Member

Filmini seyretmiş ve hüzünlenmiştim. Çok teşekkürler

20. staşerm

staşerm New Member

teşekkürler

Bu Sayfayı Paylaş