MALZEMELER: 1 paket margarin 1 su bardağı süt 3,5 su bardağı un 2 çay kaşığı tuz İç malzemesi: 200 gram orta yağlı kıyma 1 tane kuru soğan 2 çorba kaşığı sıvı yağ 1 çay kaşığı tuz Çay kaşığının ucuyla karabiber Üzeri için: 1 tane yumurta sarısı 2 çorba kaşığı çörek otu YAPILIŞI: Yoğurma kabına yağ, süt ve tuzu koyup unu ekleyip yoğuralım. Üzerini streçle örtüp 1 gece dolapta bekletelim. Ertesi gün iç malzemesini hazırlayalım. Tavaya yağı, ince kıyılmış soğanı ve kıymayı koyup kavuralım. Tuz ve karabiberini koyup soğutalım. Hamuru dolaptan çıkarıp cevizden az büyük parçalar koparıp elimizi hafif sıvı yağla yağlayıp avucumuzda hamuru inceltelim. Harcı koyup kapatalım yuvarlayıp tepsiye dizelim. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpelim. Isıtılmış 180 derece fırında pişirelim. Not:Bu poğaçalar biraz değişik. Genelde hamuru yoğururken ele yapışmayan bir hamur olsun istenir bunda ele yapışması gerekiyor. Kabartıcı olarak hiç bir şey kullanılmıyor. Çok lezzetli bir hamur. Bu hamuru isterseniz dondurucuda saklayıp misafiriniz geldiği anda çıkarıp pişirebilirsiniz. İç harcını kıymalı ya da patates veya peynirli hazırlayabilirsiniz. Alıntıdır.