Milföyden Baklava

'Yemek Tarifleri' forumunda zipper tarafından 13 Şub 2014 tarihinde açılan konu

  1. zipper

    zipper quae nocent docent

    [​IMG]

    MALZEMELER:

    24 yaprak milföy(tepsi büyüklüğünüze göre sayı azalıp ,çoğalabilir)
    1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi,
    2 yemek kaşığı toz yeşil fıstık,
    1 çay bardağı zeytinyağı,(sıvıyağ ya da tereyağı da kullanılabilir)

    ŞERBETİ İÇİN:
    5 su bardağı su,
    5 bardak toz şeker,
    yarım limonun suyu

    YAPILIŞI:

    Fırın tepsisini fırça yardımı ile yağladıktan sonra 12 adet milföy yaprağını dikdörtgen fırın tepsisine diziyoruz.
    Üzerine ceviz içini serpiştiriyoruz.Diğer 12 yaprak milföyü tepsiye serdiklerimizin üzerini kapatacak şekilde diziyoruz.
    Kare olan milföy yapraklarının her bir yaprağını çarpı şeklinde kesiyoruz.
    Her bir dilimden 8 dilim üçgen baklava oluyor.
    1 çay bardağı zeytinyağını tepsinin üstüne her tarafına gelecek şekilde gezdiriyoruz.
    180 derece fırında kızarana dek pişiriyoruz.

    Şerbet için verilen ölçülerde ki toz şekeri ve suyu 10 dakika kaynattıktan sonra limon suyunu da katıp bir taşım daha kaynatarak ocaktan alıyoruz.
    İlk sıcaklığı gittikten sonra fırından çıkardığımız ve ilk sıcaklığı giden milföylerin üzerine döküyoruz.
    Yarım saat bekleyerek şerbetini iyice çeken baklavaya toz fıstık serperek servis yapıyoruz.

    NOT:
    Şerbeti çok sıcak dökülmemeli aksi takdirde kızaran çıtır milföyler hamur olur.Tepsisinde,şerbetinde ilk sıcaklığı gidene kadar beklemeli.

    Alıntıdır.​
     

Bu Sayfayı Paylaş