Mısır Unlu Pırasalı Kek

'Yemek Tarifleri' forumunda zipper tarafından 14 Kas 2014 tarihinde açılan konu

  1. zipper

    zipper quae nocent docent

    [​IMG]


    malzemeler:

    2 adet yumurta (oda sıcaklığında)
    1 su bardağına yakın sıvıyağ (bir parmak eksik)
    1 su bardağı mısır unu
    1 su bardağı un
    1 paket krema (200 ml.) (yoğurtta kullanabilirsiniz)
    1 paket kabartma tozu
    1 tatlı kaşığı tuz
    pulbiber
    3 dal pırasa (beyaz kısımları)
    1/4 demet maydanoz
    1 su bardağı kaşar rendesi
    az tereyağ
    üzeri için çörek otu (opsiyonel)

    hazırlanışı:

    * Öncelikle yumurtaları ve kremayı birlikte (bir çırpıcı yardımıyla) çırpalım. Daha sonra içine sıvıyağıda ekleyelim ve karıştırmaya devam edelim.

    * Unları, kabartma tozunu ve tuzuda ekleyip harç iyice özdeşleşene kadar karıştıralım.

    * Pırasaları ve maydanozu ince kıyalım, kaşarı rendeleyelim. Pul biberle birlikte hepsini unlu karışıma dahil ederek harmanlayalım.

    * Tereyağla yağladığımız bir kek kalıbına (ben kelepçeli bir kalıp kullandım ama her türlü kalıp ya da fırına dayanıklı bir kap olabilir) kek harcını aktarıp üzerinede çörek otu serpiştirelim.

    * 180 derecelik ön ısıtmasını yaptığımız fırınımızda kızarana kadar pişirelim.

    * Bu arada pırasalarla ilgili ön pişirme işlemi yapmadığımız yani çiğ olarak kullandığımızdan mümkün olduğunca ince kıymanızı öneririm.


    Alıntıdır.​
     

Bu Sayfayı Paylaş