malzemeler: 2 adet yumurta (oda sıcaklığında) 1 su bardağına yakın sıvıyağ (bir parmak eksik) 1 su bardağı mısır unu 1 su bardağı un 1 paket krema (200 ml.) (yoğurtta kullanabilirsiniz) 1 paket kabartma tozu 1 tatlı kaşığı tuz pulbiber 3 dal pırasa (beyaz kısımları) 1/4 demet maydanoz 1 su bardağı kaşar rendesi az tereyağ üzeri için çörek otu (opsiyonel) hazırlanışı: * Öncelikle yumurtaları ve kremayı birlikte (bir çırpıcı yardımıyla) çırpalım. Daha sonra içine sıvıyağıda ekleyelim ve karıştırmaya devam edelim. * Unları, kabartma tozunu ve tuzuda ekleyip harç iyice özdeşleşene kadar karıştıralım. * Pırasaları ve maydanozu ince kıyalım, kaşarı rendeleyelim. Pul biberle birlikte hepsini unlu karışıma dahil ederek harmanlayalım. * Tereyağla yağladığımız bir kek kalıbına (ben kelepçeli bir kalıp kullandım ama her türlü kalıp ya da fırına dayanıklı bir kap olabilir) kek harcını aktarıp üzerinede çörek otu serpiştirelim. * 180 derecelik ön ısıtmasını yaptığımız fırınımızda kızarana kadar pişirelim. * Bu arada pırasalarla ilgili ön pişirme işlemi yapmadığımız yani çiğ olarak kullandığımızdan mümkün olduğunca ince kıymanızı öneririm. Alıntıdır.