MALZEMELER: Yarım kg mısır unu 125 gr tereyağı 4 yemek kaşığı sıvıyağ Şerbeti İçin: 3 su bardağı su (mümkünse hazır su olsun) 2 su bardağı şeker YAPILIŞI: Yağı kalın tabanlı bir tava yada tencereye alın, eritin,mısır ununu ve sıvıyağı ekleyip karıştırarak pişirmeye başlayın. Unun rengi dönene kadar karıştırarak kavurmaya devam edin. Şerbet için şeker ve suyu karıştırın, şeker eriyene kadar karıştırmaya devam edin. Rengi dönen una şerbeti dökün, şerbeti çekene kadar helvayı pişirmeye devam edin. Cam bir kabı ıslatın, helvayı içine boşaltın. Kaşık sırtıyla bastırarak iyice düzeltin, dilimlere kesin. Buzdolabında soğutup servis edin. Önemli not:Mısır ununun acımamış olmasına dikkat ederek pişirin yoksa sonuçtan memnun kalmazsınız. Taze, bozulmamış mısır unuyla harika oluyor. Alıntıdır