Moruk Turizmi

Discussion in 'Kuflu Sözlük' started by Ejefn, May 13, 2011.

Tags:
  1. Ejefn

Ejefn <b>Sözlük Kurdu</b>

Emekli olmuş, hali vakti yerinde olan insanların, "iş yok güç yok, bari gezelim, görelim, öyle ölelim" düşüncesiyle turizm acentalarına akın etmesi olarak tanımlanabilir.

Turistik mekanlarda, gruplar halinde, ağır ağır yürüyen, saçlarına aklar düşmüş bu insanlara hayret etmekten kendimi alıkoyamıyorum. Hayır, hayati fonksiyonlarının %20sini kullanıyosun, buna rağmen hala gezme peşindesin, seyahat peşindesinn!! Ver o parayı gençlere, torununa bi' şeyine, onlar gezsin, sana anlatırlar, ileride de onlar kendi torunlarına maddi destek verirler.. Sen otur evinde, örgünü falan ör :D Oyy, dertliyim.. :eek:ff: :zuhaha:

2. kikujirokedi

kikujirokedi New Member

Daha önce hiç duymadığım bu terim hakkında sadece tahmin yürütebileceğim şahsen. =D
    Yaşını başını almış insanların, yaşını başını almış insanlarla, yaşını başını almış insanların bulunduğu şehirleri gezerek bunu "turizm" haline getirmesi olabilir.
    Anlayan? =D
    Yazarken kendimi kaybettim. =D

3. clondike

clondike Well-Known Member

Hayat boyu sabah 8 akşam 18 (ya da sabah 9 akşam 5) çalışan insanların emekli olunca yapmayı düşledikleri seyahat yöntemi. Ne yazık ki, ortalama yaşam ömrünün emeklilik yaşına göre çok düşük olduğu, üstelik emeklilik maaşının da gelişmiş ülke standartlarının çok altında kaldığı ülkemiz "moruk" ları için geçerli değildir.:eek:ff:

4. Küflü Siyah

Küflü Siyah <b>Siyah İnci'miz (: </b>

Elin memleketinden gelmişler geziyorlar diye düşündüğüm insan grubudur.
    Yani kendilerine karşı bir haset de geliştirmedim değil.Doğru dürüst Türkçe konuşamıyorlar ama güzel memleketimin her yerini benden önce geziyorlar.
    Para var huzur var diyelim kısaca.

5. YıldızlıAtlas

YıldızlıAtlas <b>Sözlük Kurdu</b>

Kaçıncı baharlarını yaşadıklarını dahi bilmediğim, ülkem insanına pek nasip olmayan, geneli yabancılardan oluşan, tıbbi destekle gezdiklerine inandığım yaş ortalaması 70 üstü olan insanların turistik faaliyetleri:p ('Moruk' kelimesinden haz etmiyorum.)

6. bukito

bukito Well-Known Member

hayatı boyunca çalışmış (evde veya işte) olan insanların emekli oldukları zaman hak ettikleri tatil. bu insanların tatile de dinlenmeye de gençlerden çok daha fazla hakkı ve ihtiyacı olduğu düşüncesindeyim. (bu arada 'moruk' kelimesinden nefret ederim ve bu kelimeyi yaşlı insanlardan daha çok gençlerin birbirine hitap için kullandığı bir argo tabir olarak görürüm) mesela topkapı sarayı'nın önünde kot pantolonlu yetmiş yaşında ingiliz teyzeleri her zaman görebilirsiniz. umarım bemin güzel ülkemin insanları da bu refaha kısa sürede kavuşurlar.

7. sha.

sha. ..daha çirkin, daha huysuz

Tur'lara katılan kesimin yaş sınırlaması genelde yüksek olduğu için.
    Çoğu Turizm firmasının ana ismi olabilir. :füü:

Share This Page