Muhallebili Nefis Pasta

'Yemek Tarifleri' forumunda zipper tarafından 12 Ağu 2014 tarihinde açılan konu

  1. zipper

    zipper quae nocent docent

    [​IMG]


    malzemeler

    en alt taban için

    1 paket kakaolu petibör bisküvi
    muhallebi için...

    4 su bardağı süt
    1 su bardağı un
    1 su bardağı şeker
    vanilya

    ara kat için

    2-3 tane muz(yuvarlak dilimlenecek)
    1 poşet krem şanti ve çırpmak için 1 su bardağı süt
    1 paket meyveli sos

    yapılışı

    Kare bir borcama bisküviler tek kat dizilir.
    muhallebi malzemeleri karıştırılarak pişirilir,biraz çırpılır.
    ve muhallebi bisküvilerin üzerine dikkatlice dökülür.
    üzerine bir sıra daha bisküvi dizilir.
    soğuyunca üzerine dilimlenmiş muzlar tek kat dizilir.
    üzerine çırpılmış krem şanti dökülür.
    en üst kata pişirilip soğutulmuş meyveli sos gezdirilir.

    NOT.....


    meyveli sosu çok sıcakken dökmeyin.....krem şantiyi eritiyor(ılık olabilir)
    çok aşamalı veya çok malzemeli gibi göründüğüne bakmayın..gayet rahat yapılan bir pasta...
    bir gün önceden muhallebili katı yaparsanız ertesi güne üst katları çıkARSANIZ çok kısa zamanda pastanız hazır olacaktır..önemli olan muhallebinin soğuyup sertleşmesi...



    Alıntıdır.​
     

Bu Sayfayı Paylaş