Muhlama

Discussion in 'Yemek Tarifleri' started by zipper, Jan 18, 2014.

  1. zipper

    zipper quae nocent docent

    [​IMG]


    Malzemeler

    150 gr kadar tereyağ
    2 su bardağı mısır unu
    3 su bardağı su
    250 gr kadar koloti peyniri yada dil peyniri /telli peynir kullanabilirsiniz.

    Yapılışı

    Tereyağını eritin.Mısır ununu eriyen yağa ekleyip kavurmaya başlayın.
    Rengi dönene kadar kavurun.(8-10 dk.)
    Kavurduktan sonra suyunuzu ekleyin ılık olsun.
    Muhallebi yapar gibi karıştırın,fokurdamaya başlayınca peynirlerinizi ekleyin karıştırın.Peynir de erimeye başlayınca çok fazla karıştırmayın.
    Biraz daha kaynatın tereyağ üzerine çıkmaya başladığında olmuştur artık muhlamanız.Sıcak yenilir.

    Afiyet olsun ..​
     

Share This Page