Mutluluk

Discussion in 'Kuflu Sözlük' started by SeaBoy`, Nov 11, 2012.

1. SeaBoy`

SeaBoy` " ۱۹ ٦ط "

Bana göre mutheşem filmler sıralamasında yukarılarda yer alan ''İnto the wild'' filminin son cümlesi gibidir belki de mutluluk; ''Mutluluk paylaşıldıkça gerçektir''

Allah kahretsin ki, insan söylemek istiyor, anlatmak istiyor;

Mutluluğun paylaşıldıkça gerçek olduğunu söyleyenler paylaşacak kimsesi olmayanlar için nasıl bir mutluluk önerirlerdi acaba ?

2. tantana

tantana Well-Known Member

harika bir kitabı bulduğunuz anki histir.
    sınav sonuçları asıldığında sevmediklerinizin sizden düşük aldığını görmektir :)
    uzun bir aradan sonra eve dönünce annenizi gördüğünüz andır ...

ayrıca mutluluk denilince, jm'nin kitabından ve Ian'dan bahsetmeden olmaz. :D

3. sha.

sha. ..daha çirkin, daha huysuz

Mutluluk adına bir çok kitap, şiir ve yazılar yazılmıştır.

Herkesin mutluluğu kendine göre değişir, kimisi ufacık şeyden mutluyken kimisi daha büyük mutlulukları ister.

4. ekabir16

ekabir16 New Member

mutluluk konusunda yazabileceğim tek şey şu.mutlu olduğumu o an farketmiyorum hep sonradan geçmişi düşündüğümde mutlu olduğum zamanları hatırlıyorum .şimdi mutlu değilim diyorum şimdi geçmiş olduğunda yine hatırladığım mutluluklar oluyor.

yani mutluluğu bir türlü yakalayamıyorum

5. LITTLE

LITTLE Well-Known Member

Benim için mutluluk en çok huzur demek galiba. Bunun dışında mutluluk pek çok şeyde gizli olabilir, mesela, mutluluk, sevdiğiniz birine sarıldığınızda hissettiğinizdir, sevdiğiniz şarkıyı radyoda yakalamaktır, çikolatanın ağzınızda bıraktığı tattır, birisinin hayatını kolaylaştırdığınızda onun yüzünde gördüğünüz ifade ve bu ifadenin size hissettirdiği duygudur mutluluk. Sevdiklerinizin bakışıdır, gülüşüdür, öpüşüdür mutluluk. Çok istediğiniz birşeyin aniden olmasıdır, düştükten sonra yeniden kalkabilmektir, tam o anda, canınız acıyorken, size el uzatacak birilerinin olduğunu bilmektir, sevildiğini hissetmektir, sevebilmektir, öyle bir şeydir işte mutluluk. Sevgidir, huzurdur, aşktır mutluluk.

6. zipper

zipper quae nocent docent

Benim için mutluluk;ailedir,çocukların güldüğü an senin de gülmendir,üzüldüğünde yanına gelip sana sarılan minik kollardır mutluluk..sıcak bir dost kucaklaşması,sevdiklerini düşündüğünde yüzüne yayılan tebessümdür...sıcak ekmek,yeni pişmiş kurabiye kokusu,yorgun bir yolculuk sonrası evde yeni demlenmiş bir çay bulmaktır mutluluk..

''Mutluluğun paylaşıldıkça gerçek olduğunu söyleyenler paylaşacak kimsesi olmayanlar için nasıl bir mutluluk önerirlerdi acaba ?''

hemen paylaşacak insan bulmanı diliyor ve öneriyorum;)

7. zipper

zipper quae nocent docent

'' “Mutluluk nedir?” diye sor bir kediye, ciğer mi der sence?
    “Mutluluk sıcacık bir kucakta sevilmektir.” diyecektir bence.

“Mutluluk nedir?” diye sor bir köre, görmek midir der sence?
    “Mutluluk her rengi hissedebilmektir.” diyecektir bence.

“Mutluluk nedir? diye sor bir dilenciye, çuval dolusu para mı der sence?
    “Mutluluk sıcacık bir evde eksiksiz huzurla yaşamaktır.” diyecektir bence.

“Mutluluk nedir?” diye sor bir yüreği pareye, onunla olmak mıdır der sence?
    “Mutluluk onun mutlu olduğunu bilmektir.” diyecektir bence.

“Mutluluk sen kimsin?” diye sor Mutluluğa. Neşeyim, bereketim, sağlığım, aşkım mı der sence?
    “Ben her şeye rağmen, yüreğinde ki sevgiyi kaybetmeyenim.” der bence.

Mutluluk söz istedi ve dedi ki:
    “Ben en zor elde edilenim ne yazık ki, işte o yüzden hep derim ya; yüreğinin içine bak, işte beni daima orada bulacaksın, yeter ki onu oradan, kin ve öfke ile söküp atmış olmayasın.” "

8. alkane

alkane Well-Known Member

kuzucuklarımmmmm:Lv:

9. yakomoz

yakomoz New Member

Cocuklarim,ailem onlarin sesini duydugumda dunyalar benim oluyor

Share This Page