Nazan Bekiroğlu - "Lâ" Sonsuzluk Hecesi

'E-Kitap' forumunda buk@ tarafından 10 Nis 2011 tarihinde açılan konu

Konu etiketleri:
  1. buk@

buk@ Well-Known Member

Bir gün Sabâ Melikesi Belkıs'tan Âdem'le Havva'nın hikâyesini anlamanın bütün bir insanlığın da hikâyesini anlamak manasına geldiğini öğrendim. İnsanın bütün halleri Âdem'de gizliydi ve bütün macera onun hikâyesinde özetlenmişti.Bu cümleyi yıllarca içimde gezdirdim de bir türlü kalemi elime alamadımanlatmaya kalkışamadımNe zaman ki kalmak için değil uğrayıp geçmek için kadem bastığımız kök attığımız değil kısa bir gölge saldığımız şu dünyada bir cennet sürgünüyle yazgılandığımı anladım ve Kelimeler Kitabı-çift isimler sahifesinde

Her şey gizli. Benim bildiğimse:
    Gizli bir hazineydi; görünmeyi bilinmeyi sevdi.
    Sıfırdan zamana sonsuz ândan ânbeâna
    nâ- mevcuddan vücuda lâ-mekâna
    noktadan mükemmele
    kelimeden cümleye
    emirden vâkiye.

Muhabbeti aşikâr kuvveyi fiil eyledi
    OL dedi
    OLuverdi
    Kün!
    Bir kaf. Bir nun

Sonra sükun. Âdem'le Havva'nın yanına bir de Habil'le Kabil'i ekledim. O zaman anladım anlatma zamanının geldiğini.Hikâyenin ismi düştü dilime bir gece: LÂ. İLLÂ dedim.Bir ömür boyu aradığım hece harfinin LÂ olduğunu bildim. ...

Kesinlikle okunması gereken bir kitap.Adem ve Havva iel Habil ile Kabil'in bilindik hikayelerinin masalsı anlatımı.Çok etkilendiğim bir roman.Yalnız kitaptan kaynaklı bir sorun var bir 10 sayfaya yakın ters basılmış.O yüzden sayfa sayılarıa bakarak okuyun.Sayfa 16 dan 32 ye geçmiş mesela 17. sayfada 33 den bir önce basılmış.Karışıklık olmasın.Son birde not artık ben söylemekten bıksam da

ÇALARAK BAŞKA SİTELERDE PAYLAŞMAYIN....

Gizli içerik:
    Bu alandanki gizlenmiş içeriği görmek için konuya yanıt vermelisiniz.

Şifre:buket

SABAR bunu beğendi.
  2. aysekoc

aysekoc New Member

Ellerine sağlık buket,emeğin ve paylaşımın için çok teşekkürler,:canim:en sondaki yazıyı çok güzel ve büyük yazmışsında canım görmek istemeyen maalesef görmüyor.Bizde kendi kitaplarımızı başka sitelerde bol bol görüyoruz:kzgn: ama birkaç kendini bilmez yüzünden arkadaşlarımızı kitaplardan mahrum edemiyoruz.Sözün kısası hırsızlar heryede var canım.

3. hilal

hilal <b>x'будан'</b>

emeğine sağlık buketcim:canim:
    özeti okrken dalmış gitmişim yalnız, konu çok güzel, yazarın dili akıcıysa zaten kitabın nasıl bittiğini anlamıyo insan..

4. htckyc01

htckyc01 Well-Known Member

teşekkürler

5. Elifsu

Elifsu New Member

teşekkür ederim

6. YıldızlıAtlas

YıldızlıAtlas <b>Sözlük Kurdu</b>

Ellerine sağlık buketcim. Beni yorgunluktan kurtardın diyebilirim. İlk bunu taramayı düşünüyordum çünkü:) saat farkıyla yakaladın hani. Çok teşekkür ederim Bekiroğlu benim için defalarca okunsada hep daha fazla tat alınan kalemlerden birisi.Okumaktan ötesine geçiren bir yazar. Ellerine sağlık. Keyifle okuyacağımdan emin ol:D

7. Ser_reS

Ser_reS <b>ŞeyhKoPat_Kartaliçe</b>

aynen katılıyorum aleni yada gizli sitelere isim etiket silinerek çalınsada
    karaktersizler için paylaşım durdurmaya değmez biz yinede yolumuza devam:saygilar:

buketcım emeğine sağlık ama ben senden :saygilar::saygilar::saygilar:
    dante ateşini beklıyorum hala:kz:

8. capkin_prens

capkin_prens New Member

emeğine sağlık

9. staşerm

staşerm New Member

teşekkürler

10. raindrops

raindrops New Member

çok teşekkürler

11. Gazoz

Gazoz Active Member

tesekkur

12. alazım

alazım New Member

çok teşekkürler

13. avemeria

avemeria New Member

ellerine sağlık, yusuf ile züleyhadan sonra yzarın başka kitaplarını okumak istiyordum teşekkür ederim. güzel paylaşımlarınla karşılaşmak dileğiyle

14. soldier19

soldier19 New Member

teşekkürler

15. CehennemeBirAdim

CehennemeBirAdim New Member

teşekkürler.

16. tipciekrem

tipciekrem New Member

17. CehennemeBirAdim

CehennemeBirAdim New Member

fotoğraf makinesine ile taranmış kitaplar kusura bakmayın ama çok okunaklı olmuyor.
    bence emeğinize yazık. eğer gerçekten bu işi yapmak istiyorsaız 80 liraya bile tarayıcılar var o şekilde saatlerce fotoğraf çekmekten kurtulursunuz. benim kitaplığım zengin olsa alırdım bir tarayıcı.

18. huzun76

huzun76 New Member

teşekkürler ellerine sağlık

19. derzulya

derzulya New Member

danke..........

20. netgezgini

netgezgini New Member

TesekkÜrler

Bu Sayfayı Paylaş