MALZEMELER 1 su bardağı ılık süt yarım su bardağı ılık su 1 su bardağı sıvıyağ 1 su bardağı buğday nişastası 2 yumurta akı (sarıları üzerine) 1 instant maya 2 çorba kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz un dilediğiniz iç malzemesi YAPILIŞI Ilık süt ve su ile maya eritirilir. Sıvıyağ,yumurta akı,tuz ve şeker eklenir ve karıştırılır. Nişasta ve un yavaş yavaş eklenir. Hafif ele yapışan hamur elde edilir. Ilık bir ortamda 1 saat bekletilir. Poğaçalar hazırlanır yumurtası sürülür (susamlı yapılırsa iki kaşık pekmez biraz sulandırılır. Önce bu karışıma sonra susama batırılır) 15 dakika daha mayalandırılır. Önceden ısıtılmış 185 derece fırında pişirilir. Alıntıdır.