Nişastalı Poğaça

'Yemek Tarifleri' forumunda zipper tarafından 21 Eyl 2014 tarihinde açılan konu

  1. zipper

    zipper quae nocent docent

    [​IMG]


    MALZEMELER

    1 su bardağı ılık süt
    yarım su bardağı ılık su
    1 su bardağı sıvıyağ
    1 su bardağı buğday nişastası
    2 yumurta akı (sarıları üzerine)
    1 instant maya
    2 çorba kaşığı şeker
    1 tatlı kaşığı tuz
    un
    dilediğiniz iç malzemesi


    YAPILIŞI

    Ilık süt ve su ile maya eritirilir.
    Sıvıyağ,yumurta akı,tuz ve şeker eklenir ve karıştırılır.
    Nişasta ve un yavaş yavaş eklenir.
    Hafif ele yapışan hamur elde edilir.
    Ilık bir ortamda 1 saat bekletilir.
    Poğaçalar hazırlanır yumurtası sürülür (susamlı yapılırsa iki kaşık pekmez biraz sulandırılır.
    Önce bu karışıma sonra susama batırılır) 15 dakika daha mayalandırılır.
    Önceden ısıtılmış 185 derece fırında pişirilir.

    Alıntıdır.​
     

Bu Sayfayı Paylaş