Norveç Kurabiyesi Kringla

'Yemek Tarifleri' forumunda zipper tarafından 24 Ağu 2014 tarihinde açılan konu

  1. zipper

    zipper quae nocent docent

    [​IMG]


    Malzemeler:

    1 cup= 250 ml su bardağı

    -4 cup un
    -1 yumurta
    -1 cup şeker
    -1/2 cup tereyağı
    -1 cup buttermilk (1 cup süte birkaç damla limon sıkarak elde edebilirsiniz)
    -1 paket vanilya
    -1 tutam tuz
    -1 paket kabartma tozu
    -üzeri için çok az tarçın eklenmiş pudra şekeri

    Yapılışı:

    - Yumurta, şeker, yağ ve sütü karıştırın. Diğer tarafta, vanilya, tuz , kabartma tozu ve unu karıştırarak sıvı karışımına ekleyin.
    -İyice yoğurarak ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru buzdolabında birkaç saat bekletin.
    -Buzdolabından çıkardığınız hamuru tekrar yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp 30 cm kadar uzatın.
    -Özel kringla şeklini verip , tepsiye dizin.
    Kabardğı için aralıklı dizmekte fayda var.Mümkün olduğu kadar ince ve küçük yapmaya çalışın.
    - Önceden ısıtılmış 180 C lik fırında 10-15 dakika kadar pişirin .
    - Soğuduktan sonra üzerine çok az tarçın eklenmiş pudra şekeri serpiştirin.



    [​IMG][​IMG]
     

Bu Sayfayı Paylaş