Nutella Keki

'Yemek Tarifleri' forumunda zipper tarafından 10 Ağu 2013 tarihinde açılan konu

  1. zipper

    zipper quae nocent docent

    [​IMG]

    Malzemeler:

    6 yumurta, sarıları ve beyazları ayrılmış
    bir tutam tuz
    125 gr. tereyağı, oda sıcaklığında
    1 büyük kavanoz Nutella (350-400gr)
    1 yemek kaşığı su
    100 gr. dövülmüş fındık
    100 gr. bitter çikolata, eritilmiş

    Üzerine:

    100 gr fındık
    çikolata sosu /puding

    Hazırlanması:

    *Yumurtaların beyazlarını tuz ile kar gibi olana kadar çırpın. (Köpük köpük olsun ama kurumasın)
    *Ayrı bir kabın içinde tereyağını ve nutellayı çırpın. Suyu ekleyin, ardından sırayla yumurtaları, fındığı ve çikolatayı ilave edin.
    *Çırptığınız yumurta aklarından bir kaşık alıp kek harcınıza karıştırın. Kalan akları kaşık kaşık karışıma ekleyip kek karışımını inceltin.
    *Yağlanmış kek kalıbına veya 9 muffin kalıbına dökün. Önceden ısınmış 180C fırına koyun. Tek kalıpta yapıyorsanız 40 dakika muffinde yapıyorsanız 25-30 dakika pişirin.
    *Kek pişerken 100gr. fındığı teflon tavada kavurup soğutun. Kek soğuyunca üzerine çikolata sosunu ve fındıkları paylaştırın.


    *Tarifte un yoktur.

    Alıntıdır.
     

Bu Sayfayı Paylaş