Orman Meyveli Cheesecake

'Yemek Tarifleri' forumunda zipper tarafından 2 Haz 2014 tarihinde açılan konu

  1. zipper

    zipper quae nocent docent

    [​IMG]


    Tabanı;

    1.5 paket Ülker başak büskivi
    100 gr tereyağı
    1 su bardağı fındık/ceviz

    Tereyağını eritip büskivileri ve fındıkları rondodan geçir hepsini harmanla.
    22 cm lik kelepçeli kek kalıbının altına yuvarlak yağlı kağıt kesip koy.
    Malzemeyi kek kalıbının altına ve kenarlarına elinizle bastırarak döşe. Buzdolabına koy.
    Fırını 175 dereceye ısıt.

    Krema malzemesi

    1.) 2 paket (400 gr) labne peyniri
    2.) 1 kutu krema
    3.) 3/4 sb şeker (şeker oranını kendi arzunuza göre ayarlayabilirsiniz.)
    4.) 2 yemek kaşığı nişasta
    5.) 1 paket vanilya
    6.) 3 yumurta

    Kremanın yapılışı

    Labne peyniri ve şekeri çırp. Sonra yumurta hariç tüm malzemeleri ekle. Biraz daha çırp. (Kek gibi uzun süre çırpmıyoruz.) yumurtaları teker teker kırıp teker teker karıştır. Buzdolabındaki kek kalıbına kremayı boşalt. Kalıbın altına büyük bir alüminyum folyo serip etrafını kapla ve içinde iki parmak su olan fırın tepsisinin içine oturt.
    Önceden ısıtılmış fırında 45 dakika üzeri beyaz kalacak şekilde pişir. Pişme süresini ısı derecesini düşürerek de tanamlayabilirsiniz.
    Fırının kapağı yarı açık olacak şekilde soğumasını bekliyoruz.

    Sosu

    2 su bardagi cilek suyu
    4 yemek kaşığı nişasta
    4 yemek kaşığı şeker

    Sosun Yapılışı

    Bütün malzemeyi küçük bir tencereye al ve cırpma telıyle karıştıra karıştıra pisır.
    Koyu olacak olursa bır mıktar su ılavesıyle acabılırsınız.
    Sosun kabuk bağlamaması için kek bir yandan soguyana kadar ara ara sosu karıştır.
    Keki fırından çıkar ve sosu üzerine dök. Buzdolabına kaldır.
    Üzeri tamamen soğuyana açık kalsın. Sonra üzerini örtebilirsiniz.
    Ertesi gün servis yapabilirsiniz.​
     

Bu Sayfayı Paylaş