(Arka kapak) İyi şeyler yürekle algılanır. Yürek, öncelikle korunmalıdır. Çünkü; her şey ondan kaynaklanır ve gözler açılır. Eğer açabilirsek... Ruh veya yürek, ilke ve kalıplara, programlara karşılık vermez. O, şekil değil tutku arar. Yüreği uyandıran; sanat, şiir, güzellik, gizem ve coşkudur. Ruhun dili budur. Akılları meşgul etmekle olmaz, ruhun ele geçirilmesi lâzım... (Kitabın içinden ,baba angut ve yavrusu arasındaki sohbetten kısa bir alıntı ) "Bana, 'bunlar insan' diye gösterdiğiniz, ellerinde gürültü çıkaran demirler bulunan canlılar neyin nesi?" "Onlar mı? En tehlikeli türdür. Bu türden sadece biz değil, bütün canlılar korkar. Sebebi de ne zaman ve ne yapacakları bilinmediği gibi, önceden kestirilemez de olmasıdır! Genelde hayvanlar dövüşürken, kendi türlerini öldürmeyi esirgerler, güçlerini sergilemeleri onlara yeter. Fakat bu tür, hiç ihtiyaçları yokken, zevk için en küçük ötücü kuşları . vurması bir tarafa, bizzat kendileri bahane yaratarak büyük küçük demeden, türünün yüzbinlercesini öldürebilir. Bu cinsi ormanlarda, çayırlarda, dağlarda, çöllerde ve deniz kenarlarında görebilirsin ama, dünyanın her yerinde koloniler halinde topluca, oyalanarak yaşarlar ... " Hidden Content: You must reply before you can see the hidden data contained here. Keyifli okumalar...
Emeğin için çok teşekkür ediyorum sevgili anonim. Yan tarafta yaptığım küçük bir araştırma ile yazar hakkında da bilgi sahibi olmuş oldum. İlginç bir kişilik, başarılı bir askermiş.