Pastane poğaçası

'Yemek Tarifleri' forumunda zipper tarafından 15 May 2013 tarihinde açılan konu

  1. zipper

    zipper quae nocent docent

    [​IMG]

    Malzemeler:
    125 gr Margarin
    1 adet Yumurta
    1 çay kaşığı dolusu Mahlep
    1/2 paket Yaş Maya
    1 tatlı kaşığı Şeker
    1 tatlı kaşığı Tuz
    1 çay bardağı Ilık Su
    Aldığı kadar Un
    1 adet Yumurta Akı

    Üstü İçin:

    1 adet Yumurta Sarısı
    1 çay kaşığının ucuyla Şeker
    1 çay kaşığı Sıvı Yağ

    Hazırlanışı:

    1- Ilık suyun içinde maya ve şekeri eritin. Oda sıcaklığında margarini, yumurtayı, yumurta akını, tuz, mahlepi elinizle karıştırın. Ilık sulu mayalı karışımı kaseye dökün. Yavaş yavaş un ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.

    2- Hamurunuzun üstünü kapatın ve 45 dakika sıcak bir ortamda mayalanmasını sağlayın.

    3- Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üstünü havluyla örtüp 15-20 dakika daha mayalandırın.

    4- Yumurta sarısı, şeker ve sıvı yağı karıştırıp Mayalanan poğaçaların üstüne sürün. Çatalla iz yapın. Tepsiye fırını koyup fırını 180 dereceye ayarlayın. Fırınınız soğuk olmalı. Üstleri kızarana kadar poğaçalarınızı pişirin. Çıkan poğaçalarınızı nemli bir bezle örtüp 5 dakika bekleyin. Sonra servis yapın.


    Alıntıdır.
     

Bu Sayfayı Paylaş