6 kişilik çorba 3 adet orta boy patates 3 kaşık un 4 kaşık yoğurt 1 yumurta 2 diş sarmısak 1 orta boy soğan tuz Patatesleri küçük küçük zar şeklinde kesip tencerenin ortasına kadar doldurduğunuz suyun içine koyun, patatesler yumuşayana kadar kaynatılır. Ayrı bir kapta yoğurt un yumurta sarmısat ve tuz çırpılıp kaynayan suyun içine (terbiyeyi kesmeden) karıştırırak dökülür. 5 ile 10 dakika kaynatıktan sonra altını kapatın. küçük bir tavada soğanı küçük küçük kıyın ve sıvı yağda kızartın. bu sosuda çorbaya katın tekrar karıştırılır. Kışın en güzel hasta çorbası hazır ))) afiyet olsun. Not: Bu terbiyeyle; arpa şehriyesini kızgında yağda hafif kızartın ve içine su koyup şehriyelerin pişmesini bekleyin yanlız terbiyesine sarmısak değil limon suyu dökün. Aynı şekilde taze fasulye içinde geçerli, taze fasulyelerin suda pişmesini sağladıktan aynı terbiyeyi (sarmısaklı veya isteğe göre) karıştırıp pişirdikten sonra üzerine nane kavurup dökün.
Aslında hoş bir çorba oluyor, yıllar önce bir kere yapmıştım ve eşim patates püresini mi sulandırdın demişti,:kzgn: