Patates Dolması

'Yemek Tarifleri' forumunda zipper tarafından 9 Oca 2014 tarihinde açılan konu

1. zipper

zipper quae nocent docent

Malzemeler;

5 tane iri patates (10 tane dolma için)
    350 gr kıyma
    1 tane iri soğan
    4-5 diş sarımsak
    2-3 tane sivribiber
    2-3 tane domates
    1 tatlı kaşığı biber salçası
    tuz, karabiber, pulbiber
    bir tutam maydanoz
    1 çay bardağı sıcak su
    1 su bardağı salçalı sıcak su

Yapılışı;

*Patatesleri yıkayın, kabuklarını soyun ve bir tatlı kaşığı yardımıyla içlerini fazla inceltmeden oyun. Tabanlarından hafif kesin, tepside dik durabilsinler.
    *Patatesleri iyice kurulayın ve iyice kızmış yağda kızartın. Kağıt havlu üzerinde beklemeye alın.
    *Kıymayı tencereye alın, rengi dönene kadar kavurun.
    *Kıymaya sırasıyla soğan, sarımsak, biber ve domatesleri ekleyip her eklemede 2-3 dakika kavurun.
    *Baharatlarını ve suyunu ekleyin. Suyunu çekmeye başlayınca ocaktan alın, maydanozu ekleyip karıştırın.
    *Harcı eşit biçimde patateslerin içine doldurun, fırın tepsisine dizin.
    *Üzerlerine domates- biber kesin.
    *Salçalı suyu dökün ve 180 dereceli sıcak fırında 15-20 dakika pişirin.

Alıntıdır.​

2. Pl1

Pl1 Mary Poppins Site Yetkilisi

ahhhhhhhh ahhhh patatesin her türlüsüne taparım dolması da müthiş olur .....

teşekkürler canım, yapmıştım ama evde sevilmedi (ben hariç tabi), bir de soğan ve salatalık dolması vardır onları da çok severim...

3. zipper

zipper quae nocent docent

Soğanı yaparız da salatalığı bu yaz annem denedi,gerçi inanmamış ve hakkında çok konuşmuştum :füü: kabak dolması gibi geldi bana :) Değişik bir alternatif denemek isteyenler için ..

4. Pl1

Pl1 Mary Poppins Site Yetkilisi

evet değişik ben ıraklılardan yemeştim safran koyuyor onlar değişikti tadı....

5. alkane

alkane Well-Known Member

Ben genelde biber doldurduğumda içine mutlaka bir tanede patates doldurup koyarım. Bayılırım çünkü:) gerçi bu tarif kıymalı karnıyarık içi gibi ama olsun. Bunuda yerim:)

Paylaşım için sağol zipim:mjk

Bu Sayfayı Paylaş