Malzemeler; 5 tane iri patates (10 tane dolma için) 350 gr kıyma 1 tane iri soğan 4-5 diş sarımsak 2-3 tane sivribiber 2-3 tane domates 1 tatlı kaşığı biber salçası tuz, karabiber, pulbiber bir tutam maydanoz 1 çay bardağı sıcak su 1 su bardağı salçalı sıcak su Yapılışı; *Patatesleri yıkayın, kabuklarını soyun ve bir tatlı kaşığı yardımıyla içlerini fazla inceltmeden oyun. Tabanlarından hafif kesin, tepside dik durabilsinler. *Patatesleri iyice kurulayın ve iyice kızmış yağda kızartın. Kağıt havlu üzerinde beklemeye alın. *Kıymayı tencereye alın, rengi dönene kadar kavurun. *Kıymaya sırasıyla soğan, sarımsak, biber ve domatesleri ekleyip her eklemede 2-3 dakika kavurun. *Baharatlarını ve suyunu ekleyin. Suyunu çekmeye başlayınca ocaktan alın, maydanozu ekleyip karıştırın. *Harcı eşit biçimde patateslerin içine doldurun, fırın tepsisine dizin. *Üzerlerine domates- biber kesin. *Salçalı suyu dökün ve 180 dereceli sıcak fırında 15-20 dakika pişirin. Alıntıdır.
ahhhhhhhh ahhhh patatesin her türlüsüne taparım dolması da müthiş olur ..... teşekkürler canım, yapmıştım ama evde sevilmedi (ben hariç tabi), bir de soğan ve salatalık dolması vardır onları da çok severim...
Soğanı yaparız da salatalığı bu yaz annem denedi,gerçi inanmamış ve hakkında çok konuşmuştum :füü: kabak dolması gibi geldi bana Değişik bir alternatif denemek isteyenler için ..
Ben genelde biber doldurduğumda içine mutlaka bir tanede patates doldurup koyarım. Bayılırım çünkü gerçi bu tarif kıymalı karnıyarık içi gibi ama olsun. Bunuda yerim Paylaşım için sağol zipim:mjk