PATATES MANTISI MALZEMELER 4 adet patates Kaşar rendesi 2 yemek kaşığı tereyağ Maydanoz İÇİ İÇİN: 1 kase yoğurt 3 diş sarımsak ÜZERİ İÇİN: 1 tatlı kaşığı salça Tereyağ YAPILIŞI: İlk olarak patateslerin kabuklarını soyup küçük küçük doğrayıp tuzunuda ilave ederek haşlayalım, haşlandıktan sonra patatesleri süzüp içine tereyağını ve kaşar rendesini katıp iyice püre haline gelene kadar ezelim ve soğumaya bırakalım Daha sonra patateslerin içine maydanozları ince bir şekilde kıyıp ilave edelim.Karabiberi,kırmızı pulbiber,tuz ekleyelim ve iyice karıştıralım.Bütün malzemeleri iyice harmanladıktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım. Daha sonra yuvarlak şekil verelim ve ortasına parmağımızla çukur açalım.Başka bir kabın içinde yoğurt ve dövülmüş sarımsakları iyice karıştıralım.Çukur açtığımız patateslerin içine yoğurdu dolduralım.Diğer taraftan tereyağını eritelim içine salça koyalım ve patateslerin üzerinde gezdirelim. Afiyet olsun. Alıntıdır... Bir arkadaşım bunu sosyal medyada paylaşmış bende buraya eklemek istedim