Patates Mantısı

'Yemek Tarifleri' forumunda alkane tarafından 24 Şub 2014 tarihinde açılan konu

  1. alkane

    alkane Well-Known Member

    Malzemeler:
    5 Haşlanmış Patates
    1 Tutam Maydanoz...
    Tuz
    Karabiber
    İç Harcı İçin:
    2 Soğan
    200 Gr. Kıyma
    1 Kase Yoğurt
    Sıvıyağ
    Tuz
    Karabiber

    Üzeri İçin:
    1 Kase Çırpılmış Yoğurt
    1 Çorba K. Tereyağı
    1 Çay K. Toz Kırmızı Biber

    Hazırlanışı:
    Patatesleri karıştırma kabına rendeliyoruz. İnce doğranmış maydanozu katıyoruz. Tuz ve karabiber ekleyip karıştırıyoruz. Patatesli harcımızdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlıyoruz.
    Servis tabağına koyup ortalarını bastırıp çanak şeklini veriyoruz. İç harcı için, soğanları ince bir şekilde doğrayıp sıvıyağ koyduğumuz tavada soğanları kavuruyoruz.
    Kıymayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Tuz ve karabiber döküp iyice kavurduktan sonra altını kapatıyoruz. Kıymalı harcımızdan çanakların içlerine dolduruyoruz.
    Üzerine çırpılmış yoğurt koyuyoruz. Tereyağı ve toz kırmızı biberi tavada kavurup yoğurdun üstüne dökdükten sonra servis ediyoruz.

    [​IMG]

    Netten alıntıdır...
     

Bu Sayfayı Paylaş