Malzemeler 5 tane haşlanmış patates 1 su bardağı ince köftelik bulgur 2 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı biber salçası tuz, yenibahar ,karabiber,isot,kimyon 2 diş sarmısak 1 orta boy kuru soğan 1 çay bardağı sıvı yağ 2 limonun suyu 2 yemek kaşığı nar ekşisi Yarım demet maydanoz 6-7 adet yeşil soğan Yapılışı Patatesleri küp doğrayıp haşlayalım.Haşlama suyunu içine çekecek kadar koyarsanız , haşlama esnasında besin kaybı da olmaz.Kuru soğanı ince ince yemeklik doğrayalım sıvıyağ ve domates ,biber salçaları ile iyice kavurup soğutalım. 1 bardak sıcak su ile bulguru ıslatalım. Tuzunu ,limon suyunu, nar ekşisini ,sarmısakları ve diğer baharatları ilave edelim. Üzerine de sıcak patatesleri ezerek ilave edelim. Kavurduğumuz soğanlı salçayı da patateslerin üzerine ekleyelim. Tüm eklediğimiz malzeme birbirine girecek ve köftelik bulgurumuz yumuşayacak şekilde yoğuralım. En sonunda ince doğradığımız maydanoz ve yeşil soğanı da ekleyip köfte şeklinde şekillendirelim... Bol kıvırcık salata ve limon ile servis edelim..