Malzemeler; 5 tane yufka 1 su bardağı zeytinyağı 4 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı sirke tuz İçine; 3 tane patates (haşlayın ve minik küpler kesin) 1 tane kuru soğan 1 tatlı kaşığı pulbiber 1 çay kaşığı karabiber 1 tutam maydanoz (ince kıyın) tuz, sıvıyağ Yapılışı; İç harcı için soğanı yemeklik doğrayın ve sıvıyağda pembeleştirin. Baharatlarını ve patatesi ekleyip 2-3 dakika daha kavurun ve maydanozu ekleyerek ocaktan alın, soğutun. Zeytinyağını, tuzu, unu ve sirkeyi güzelce karıştırın. Bir yufkayı tezgaha serin. Üzerine harçtan yayın ve ikinci yufkayı ilk yufkanın üzerine serin. 8 yada 12 üçgen parça kesin, uçlarına patatesli harçtan koyun ve rulo şeklinde sarın. Kalan 2 yufkayı da aynı şekilde hazırlayın. En son 1 yufkanız kalacak, onuda araya sostan sürün ve yarım daire şeklinde kapatın, 4 yada 6 üçgen kesip börekleri tamamlayın Börekleri yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve 180 dereceli önceden ısınmış fırında pişirin. *Kapalı kapta bekletilirse yumuşuyor.