MALZEMLER: Bazlama hamuru için: 1 buçuk su bardağı ılık süt 1 buçuk su bardağı ılık su 1 çay bardağı sıvıyağ 1 yumurta yarım küp yaş maya tuz,aldığı kadar un Patatesli harç için: 3 tane irice haşlanmış patates tuz isteğe göre birkaç dal incecik doğranmış maydanoz üzerine sürmek için tereyağı YAPILIŞI: Öncelikle hamur yumuşak ele yapışmayan kıvamda yoğrulur ve 20 dakika sıcak bir ortamda mayalandırılır. Patates haşlanır ezilir üzerine tuz istenirse baharat ve incecik doğranmış maydanoz eklenerek yoğrulur el ıslatılıp yumurta büyüklüğünde toplar yapılır. Mayalanan hamur yumruk büyüklüğünde bezelere ayrılır ve her bir bezenin ortasına patates topları konup kenarları ortaya toplanacak şekilde büzülüp tekrar bezelemeden ters çevirip tezgaha dizilir,kalan bezelere de aynı şekilde yapılır ortalama 10 dakika daha dinlendirilir. Ardından el yağlanıp her bir beze çok ince olmayacak şekilde genişletilir ve önceden çok iyi ısıtılmış tavada veya saçta arkalı önlü pişirilir. Ardından tabağa alınıp hala sıcakken tereyağı sürülür.Ardından sıcak servis edilir. Alıntıdır.